MEB Açıkladı: 81 İlde Ortaokul ve Liselerde Yapılacak Sınavların Tarihi Belli Oldu! Yarın ve Çarşamba Günü Ortak Sınav Yapılacak

MEB Açıkladı: 81 İlde Ortaokul ve Liselerde Yapılacak Sınavların Tarihi Belli Oldu! Yarın ve Çarşamba Günü Ortak Sınav Yapılacak
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokullar ve liseler genelinde düzenlenecek olan birinci dönem ikinci yazılı sınavlarının yarın başlayacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda yarın 6. sınıf Türkçe ve Matematik dersleri, çarşamba günü ise 9. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı ile Matematik dersleri için sınavlar yapılacak.

thumbs-b-c-18b9667070405449b1c08eb67eab2f02.jpg

TÜM ÖĞRENCİLER AYNI SORULARA YANIT VERECEK

MEB, internet sayfasından yayınladığı kılavuzda bakanlıkça "ülke genelinde 6. sınıf Türkçe ve matematik derslerinin 1. dönem 2. yazılıları ile 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ve matematik derslerinin 1. dönem 2. yazılıları Bakanlık tarafından ortak yazılı sınavlar kapsamında yapılacaktır." açıklamasında bulundu.

thumbs-b-c-9d4ca1a84cded109ed3ffb3287b8dfbe.jpg

Sınav takvimini;

"26 Aralık Salı günü 6. sınıf Türkçe ve Matematik dersleri, 27 Aralık Çarşamba günü ise 9. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı ile Matematik derslerinde sınavlar yapılacaktır." şeklinde açıklandı.

SONUÇLAR E-OKUL'DAN AÇIKLANACAK

Özel okul öğrencileri de bu ortak sınavlara girecekler. Sınav sonuçları, ilgili dersin öğretmenleri tarafından e-Okul sistemine kaydedilecek.