Mayıs Ayında 60 Gazeteci Yargılandı

Mayıs Ayında 60 Gazeteci Yargılandı
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Mayıs ayı Basın Özgürlüğü Raporu'nu açıkladı. Raporda haberlerinden dolayı 60 gazetecinin yargılandığı açıklanırken 2 gazetecinin de tutuklandığı belirtildi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, "Mayıs ayı Basın Özgürlüğü Raporu''nu açıkladı. Son zamanlarda çok tartışılan Tasarruf Genelgesinin en çok Anadolu gazeteleriğni etkilediği vurgulayan Çakırözer, gazetelerin ekonomik sıkıntılardan kapandığının da altını çizdi.

Çakırözer, sadece mayıs ayında haberleri ve sosyal medya paylaşımları dolayısıyla 60 gazetecinin yargılandığını, iki gazetecinin de tutuklandığını aktardı.

ETKİ AJANLIĞI DÜZENLEMESİNE TEPKİ

Basın özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini savunan vekil, 9 Yargı Paketi Taslağı'nda yer alan ''etki ajanlığı'' düzenlemesine tepki gösterdi.

Çakırözer, "AKP’nin 9. Yargı Paketi'nde Meclis’e getirmeyi planladığı 'etki ajanlığı' düzenlemesinin de yine gazetecilerin mesleklerini yapmasını engelleyecek'' dedi.

"ERİŞİM ENGELİ BASINDAKİ EN BÜYÜK ENGEL"

Ankara'da yayın yapan 24 Saat, Ticari Hayat, Anadolu, Güçlü Anadolu, Zafer gazetelerinin de kapandığının bilgisini veren Çakırözer, "Erişim engelleri basın özgürlüğünün önündeki en büyük engeldir. Ucu iktidara ya da iktidarın yerel merkezdeki temsilcilerine dokunan usulsüzlük, yolsuzluk yargılama haberlerinin tamamına yine erişim engeli getirildi. Hatta erişim engeli haberi yapan habere dahi erişim engeli getirildi'' diye konuştu.

Kaynak:ANKA