Marmaray'daki LGBT Filmine TCDD'den Suç Duyurusu

Kaos GL tarafından "Kamu Spotu" başlığıyla paylaşılan video sosyal medyada gündem oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Marmaray’da çekilen videoya iktidara yakın isimler tepki gösterdi ve LGBT'leri hedef aldı. TCDD, görüntülere ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Kaos GL tarafından “Kamu Spotu” başlığıyla yayınlanan video ile “Ayrımcılığa, baskıya, şiddete, nefrete karşı el ele” denildi.

Paylaşımda “29. yaşımızda elimizi uzatmaya devam ediyoruz. Biliyoruz ki o el havada kalmadı, bundan sonra da kalmayacak. El ele büyüdük, el ele yürüdük, el ele verirsek hayat bayram olur” ifadeleri kullanıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Marmaray’da çekilen videoya iktidara yakın isimler tepki göstererek LGBTİ+'ları hedef aldı.

thumbs-b-c-701b32a29f20902f6bc9ad17fa4b3202.jpg

SUÇ DUYURUSU

TÜRKİYE Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından sosyal medyada Marmaray'da çekilen ve 'LGBT kamu spotu' olarak paylaşılan görüntülere ilişkin suç duyurusunda bulunuldu.

TCDD tarafından yapılan suç duyurusunda söz konusu film için 29 Kasım 2019 tarihinde sosyal medya reklam filmi olarak izin talep edildiği, Genel Müdürlük tarafından reklam filmi içeriğinin ticari sır olabileceği için daha fazla sorgulanmadığı ve sosyal medyada paylaşılmak üzere trenlerin kullanılmadığı kapalı bir alanda boş bir tren setinde izin verildiği aktarıldı.

Suç duyurusunun izin verildiği gibi reklam filmi olarak değil de sözde kamu spotu olarak çekildiği, izinden çok daha sonra 23 Ağustos tarihinde yayınlandığı, dolayısıyla paylaşımın içeriği, zamanı ve paylaşım yapılan platformun hiç birisinin verilen izne uygun olmadığı belirtildi. Yapılan suç duyurusunda bahsi geçen olay hakkında gerekli soruşturmanın yapılmasını ve kamu davası açılması talep edildi.

Kaynak:DHA

Etiketler :