Malatya ve Sivas depremi büyük depremin habercisi mi? Naci Görür açıkladı

Malatya ve Sivas depremi büyük depremin habercisi mi? Naci Görür açıkladı
Sivas'ta bugün 10 dakika arayla 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmesinin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür önemli bir açıklamada bulundu. Depremleri değerlendiren Görür, “Büyük deprem de üretebilir” uyarısında bulundu.

Geçtiğimiz gün Malatya’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından bugün de merkez üssü Sivas olan ve ilki 4.7, ikincisi ise 4.1 büyüklüğünde iki deprem gerçekleşti. Sivas, art arda 2 depremle sarsılırken yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından kritik bir açıklama gerçekleştirdi.

gorur.webp

“BÜYÜK DEPREMLER ÜRETEBİLİR”

Sivas depremlerine ilişkin "Erzincan-Mersin’ e kadar uzanıyor ve Kayseri’den geçiyor. Büyük deprem de üretebilir" ifadesiyle kritik bir uyarıda bulunan Görür, "Sivas’ın doğusunda iki deprem oldu. Biri 4,7 diğeri 4,2. Depremler Merkezi Anadolu Fay Zonu içinde (CAFZ). Zon oligosenden beri aktif. Sol yönlü, doğrultu atımlı. Erzincan-Mersin’ e kadar uzanıyor ve Kayseri’den geçiyor. Büyük deprem de üretebilir. Ecemiş Fayı olarak da bilinir" açıklamasında bulundu.

tweet.png

SİVAS’TA DEPREM!

AFAD, bugün Sivas’ta ilk olarak 4,7, dakikalar sonra ise 4,1 büyüklüğünde iki depremin meydana geldiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Vali Yılmaz Şimşek'in gerçekleştirdiği açıklamalarda, ilk belirlemelere göre olumsuz bir durum yaşanmadığı belirtildi.

GEÇTİĞİMİZ GÜN MALATYA SALLANDI!

Geçtiğimiz gün, AFAD, Malatya’nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıklamış ve depremin derinliği 10.07 km olarak ölçülmüştü. Depremin; Diyarbakır, Elazığ, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi birçok ilde hissedildiği belirtilirken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “187 vatandaşımız depremden etkilendi. 43 vatandaşımız gözetim altında tutuluyor." ifadelerini kaydetmişti.

Kaynak:halktv.com.tr