Mahkemede "Katliam Yapacağım" Diyen Baba, Çocuklarını Katletti!

Mahkemede "Katliam Yapacağım" Diyen Baba, Çocuklarını Katletti!
Ankara'nın Çankaya ilçesinde 46 yaşındaki Murat Keklik isimli bir baba katliam yaptı. Oğlu ve kızını öldürüp ardından intihar etti. Keklik'in uzaklaşma kararı bulunduğu ve bir davada "Katliam yapacağım" dediği ortaya çıktı. Öte yandan Keklik'in eşi Cemile Yıldız'ı da arayarak çocukları öldüreceğini söylediği ifade edildi.

Psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen inşaat mühendisi Murat Keklik, katliam yaptı. 11 yaşındaki kızı Doğa ve 14 yaşındaki oğlu Yağız'ı rehin alan Keklik, önce çocukları vurdu ardından yaşamına son verdi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Murat Keklik ve çocukların yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Olay yerine gelen anne Cemile Yıldız Keklik sinir krizi geçirdi.

75935.jpg

DURUŞMADA KATLİAM YAPACAĞINI SÖYLEMİŞ

Komşu Yaşar Aydın, bahçede bir kişinin telaşlı şekilde telefonda konuştuğunu gördüğünü belirterek, çocukların "Baba yapma" diye bağırdığını söyledi.

75935-4.jpg

Aydın, "Telefonda birine rehin aldığından bahsetti. Çocuklar içerideydi, hatta karşı komşunun çocuğu Aras da içerideydi. Sonra Aras’ı bırakmış. Eşiyle de boşanma aşamasındaymış, uzaklaştırma kararları alınmıştı. Akrabalarının dediğine göre daha önce duruşmada, baba bir katliam yapacağını söylemiş. Ben bir ses işitmedim ama komşular ‘Baba yapma’ seslerini işitmiş. Sonra polisler gelince vahim bir durum olduğunu anladık. Olayın olduğu ev babanın evi değil, çocukların dayısının evi. Baba ilaç kullanıyordu, psikolojik sorunları olduğu söyleniyordu" ifadelerini kullandı.

75935-1.jpg

EŞİNİ ARAYIP ÇOCUKLARI ÖLDÜRECEĞİNİ SÖYLEMİŞ

Mahalle esnafı Zeki Ağyer, "Sokağın çok kalabalık olduğunu gördüm. Adamın aile meselesinden dolayı çocuklarını evde rehin tuttuğunu öğrendim. Eşini ve kayınbabasını arayıp böyle bir olay yapacağını söylemiş; ama o ihtimal vermemiş sanırım, çocuklarına kıyamayacağını düşünmüş. Ondan sonra kapıyı içeriden kilitliyor, çocukları ve kendini öldürüyor. Annenin feryadı bütün milleti sokağa döktü” dedi.

75935-3.jpg

Kaynak:DHA