Mahalle sakinleri isyanda: Sokağa çıkmaya korkuyoruz

Mahalle sakinleri isyanda: Sokağa çıkmaya korkuyoruz
Gaziosmanpaşa'da akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen S.C., eline geçen taş, demir sopa, kerpeten ve çekiç gibi eşyaları etrafa fırlatıyor. Hayatlarının tehlikede olduğunu söyleyen mahalle sakinleri bir an önce önlem alınmasını istiyor.

Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi'nde psikolojik sorunları olduğu iddia edilen S.C.'nin annesi öldükten sonra babası ve kardeşleriyle de kavga ettiği için karakolluk oldukları öğrenildi. Evde yaşanan tartışmalardan sonra kardeşi ve babası evi terk etti. Evde yalnız yaşayan S.C. iddiaya göre alkol ve uyuşturucu madde kullandıktan sonra çevreye zarar veriyor. Mahalle sakinleri S.C.'nin yanında bıçak taşıdığını söyleyerek bir an önce önlem alınmasını istiyor.

komsu-teroru-mahalleliyi-canindan-bezdirdi-8830-dhaphoto4.jpg

S.C.'nin çevreye çöp, tahta attığı o anlar cep telefonu görüntülerine yansıdı. Değişik zamanlarda çekilen görüntülerde, S.C.'nin çöp poşetlerini komşusunun bahçesine attığı görülüyor. Bir başka görüntüde ise S.C.'nin evinde bağırdığı ve etrafa küfürler ettikten sonra tahta parçalarını aşağı attığı anlar cep telefonu görüntüsüne yansıdı.

Mahalleli tedirgin

S.C.'nin üst komşusu Tevrat Ağırtaş, "Yaklaşık 20-25 yıldır bu mahallede yaşıyorum. Komşumuz alkol kullanıyor, gelip rahatsız ediyor. Geçen akşam ne kadar çöp varsa arkadaşın bahçesine attı. Biz mahalleli olarak tedirginiz. Annesi öldükten sonra aile içinde kavgalar yaşandı. Bıçaklama olayı da oldu" dedi.

komsu-teroru-mahalleliyi-canindan-bezdirdi-4711-dhaphoto2.jpg

'Bahçemize çıkamaz olduk'

Bahçesine çöp ve eşya atılmasından şikâyetçi olan Çengizhan Biçer, "Şahsın oturduğu apartmanın bitişiğinde yaşıyoruz. Attığı eşyalardan dolayı bahçemize çıkamaz olduk. Bahçe harabe hale döndü artık kendimizden korkar olduk. Güler yüzle konuşmaya çalıştım ancak elini beline atarak üzerime yürümeye çalışıyor. Her an bıçağı çekip birimizi bıçaklayabilir" diye konuştu. S.C.'nin kapı komşusu Kenan Soylu ise, bu olayların her gün yaşandığını ifade ederek "Daha önce evini ateşe verdi. Ben kendim bizzat söndürdüm ama koltuktan yanma devam ediyormuş itfaiye geldi söndürdü" şeklinde konuştu.

komsu-teroru-mahalleliyi-canindan-bezdirdi-4711-dhaphoto3.jpg

Komşusu Esra Aydın ise, "Saat fark etmeksizin her zaman yapıyor. Bir iki hafta önce misafirlerim vardı. Seslerden korkup erken kalkmak zorunda kaldılar" dedi.

Kaynak:DHA

Etiketler :