Mağdur çocukların ailelerinden RTÜK ve Diyanet'e tepki: Her zaman Halk TV'den destek gördük, herhalde arkasında duracağız

RTÜK, Erzurum’daki Kur’an kursunda çocuklara tecavüz davasını haberleştiren Halk TV'ye yüzde 2 para cezası verdi. Karar, Diyanet'in şikayeti üzerine oy çokluğuyla alındı. Bu karara tepkiler ise peş peşe geldi.

RTÜK, Erzurum’daki Kur’an kursunda çocuklara tecavüz davasını haberleştiren Halk TV, KRT ve TELE 1’e yüzde 2 para cezası verdi. Karar, Diyanet'in şikayeti üzerine oy çokluğuyla alındı. Bu karara tepkiler ise peş peşe geldi.

Son olarak Kur'an kursunda mağdur edilen çocukların aileleri karara tepki göstererek Halk TV'ye destek verdi.

'Halk TV bize çok destek oldu'

Bir mağdur çocuğun annesi Halk TV'nin üzerine çok gidildiğini duyduğunu söyleyerek, "Bazı cezalar verilecekmiş haksız yere, yayın yaptığı için ve bu davanın üzerini açtığı için, herkes gibi görmezden gelmediği için, bu mevzuların üzerini örtmeye çalışmadığı için. Gerçekten bunları yaptığı için üzerine gidiliyormuş. Bizim zorluk günlerimizde Halk TV bize çok destek oldu. Buradan hepsine teşekkür ediyorum. Kimin nerede durduğu çok önemli. Bizim haklı davamızda arkamızda durduğu için üzerine gidilen kurum şu anda Halk TV" şeklinde konuştu.

'Ben bir anneyim, asla susmayacağım'

Bir başka mağdur çocuğun annesi ise şöyle konuştu:

"Ben Diyanet'in mağdur annesiyim. Diyanet'e buradan açık açık sesleniyorum. Diyanet bu zamana kadar yapılan bu zulme neden sessiz kalmış da şimdi dönüp dolaşıp Halk TV'nin başına patlayacağına, kendi içindeki zulmü durdursun ya. Neden bu iğrençliğe üç dört aydır sessiz kalıyor? Bir özür dilemeyi bize çok fazla görüp de ayağına çekerek özür diliyor? Böyle bir vahşete 'Dur' diyeceği yerde neden bizi veya Halk TV'yi suçlamaya kalkışıyor?

Ben bir anneyim. Ben asla susmayacağım. Diyanet'in üç beş tane kendini bilmez adamları bu şekilde devam ederse beni de müftülüğün önündeki eyleme zorlayacaktır, ki yapacağım bunu"

'Diyanet bizi ikinci kez yalnız bıraktı'

Yine bir mağdur çocuğun babası ise, Diyanet'in kendilerini ikinci kez yalnız bıraktığını ifade etti. Mağdur çocuğun babası Diyanet'in kendilerini ayaklarına çağırdığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Zannettiler ki ayağımıza çağırdık iş kapandı. Kardeşim öyle yağma yok, bu iş kapanmaz. Biz sesimizi duyurmadığımız müddetçe bize kim ilaç olacaktı. Sağ olsun Halk TV hep arkamızda durdu ve sesimizi dünyaya duyurdu. Diyanet'ten de bir açıklama beklerdik. 4 ay oldu, 4 ay oldu, 4 ay... Neredesiniz kardeşim? Ben bağrı yanan bir babayım. Diğerleri gibi bunu da susturmaya çalıştınız, susmayacağız. Susmayacak ve gereken her şeyi yapacağız. Her zaman Halk TV'den destek gördük, herhalde arkasında duracağız. Sayın Cumhurbaşkanım özellikle Erzurum'a geldiğin zaman sizinle bizzat görüşmek istiyoruz. Her tarafa koşuyorsun, bu sefer de biz mağduruz. Biz mağduruz ve sizinle gerçekten görüşmek istiyoruz"