Louis Tomlinson'ın İstanbul konseri öncesi LGBTI+ bayrakları çöpe atıldı

Louis Tomlinson'ın İstanbul konseri öncesi LGBTI+ bayrakları çöpe atıldı
Konserlerinde ‘Only the brave’ şarkısında LGBTI+ bayrağı açılan dünyaca ünlü One Direction grubundan Louis Tomlinson'ın Küçükçiftlik Park'taki konseri öncesi hayranlarının konser alanına getirdiği LGBTI+ bayrakları çöpe atıldı.

Öykü Deniz Eroğlu | halktv.com.tr

Dünyaca ünlü One Direction grubundan Louis Tomlinson, bugün İstanbul Küçükçiftlik Park'ta konser verecek. Tomlinson'ın konserlerinde 'Only the brave' şarkısında dinleyicilerin gökkuşağı bayrağı açarak LGBTI+'lara destek olduğu biliniyor.

louis-tomlinson-singles-ranked.jpeg

Gökkuşağı bayrakları çöpe atıldı

İstanbul'daki konser öncesi de alana gelmeye başlayan insanlar yanlarında LGBTI+ bayrakları getirdi. Fakat LGBTI+ bayrakları girişte toplanarak çöpe atıldı. Sivil polisler, gerekçe olarak "Hiçbir sivil toplum kuruluşu ve siyasi partinin flaması alana alınmayacaktır" dedi.

Görevli: Bana söylenen bu

Bayrakların toplanıp çöpe atılmasına gelen tepkiler üzerine görevlilerden biri "Bana söylenen bu, içeriye hiçbir şekilde flama ve bayrak sokulması yasak" diye konuştu.

'LGBTI+ bir yönelim, siyasi duruş değil, bu yaptığınız haksız'

Konsere gelenlerden biri duruma "LGBTI+ bir yönelim, siyasi duruş değil, bu yaptığınız haksız" diyerek tepki gösterdi.

Organizasyon: Dahiliyetimiz yok, emniyet yapıyor

Bayrakların çöpe atılmasından sonra konserin organizasyon şirketinden Taylan Özcan, sosyal medya hesabından açıklama yaparak, kendilerinin bir müdahelede bulunmadıklarını belirtti. Özcan, "Bayraklarla ilgili bizim bir dahiliyetimiz yok, alan önünde bayraklar açıldığından dolayı emniyet bu konuda bir aksiyon alıyor. Bayraklarınızı alana girene kadar lütfen cebinizde bulundurun" ifadelerini kullandı.

TİHV'den Onur Ayı bilançosu: 34'ü çocuk 526 kişiye kötü muamele ile gözaltıTİHV'den Onur Ayı bilançosu: 34'ü çocuk 526 kişiye kötü muamele ile gözaltı

Kaynak:halktv.com.tr