TİHV'den Onur Ayı bilançosu: 34'ü çocuk 526 kişiye kötü muamele ile gözaltı

TİHV'den Onur Ayı bilançosu: 34'ü çocuk 526 kişiye kötü muamele ile gözaltı
Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Onur Ayı etkinliklerine yönelik 7 polis müdahalesinde 34'ü çocuk en az 526 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Dokümantasyon Merkezi, ‘Onur Ayı’ etkinlikleri esnasında yaşanan hak ihlallerine ilişkin bilgi notu yayınladı. 20 Mayıs-26 Haziran tarihleri arasında Onur yürüyüşlerine yönelik 7 polis müdahalesinin gerçekleştiği belirtildi. Müdahalelerde 34'ü çocuk en az 526 kişinin şiddet ve kötü muamele ile gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı. Çanakkale, Eskişehir ve İzmir'de ve Beyoğlu, Datça, Kadıköy ilçelerinde eylem ve etkinlikler yasaklandı.

Gaziantep Valisi'nin sosyal medya hesabından Onur Ayı etkinlikleriyle ilgili ‘sapkın’ ifadesini kullanarak, etkinliklere izin verilmeyeceğini açıkladığı paylaşıma yer veren TİHV, "Fobik tehditler üzerine ildeki etkinlikler iptal edildi" ifadelerine yer verdi.

TİHV'in bilgi notunda şunlara yer verildi:

"ODTÜ’de ve Boğaziçi Üniversitesi’nde Onur Yürüyüşü’ne yönelik polis müdahalesi gerçekleşirken, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yapılmak istenen piknik fobik grupların tehditleri nedeniyle iptal edildi.

İstanbul’da polis, Onur Yürüyüşü’nü takip etmek isteyen gazetecileri fiziksel şiddet kullanarak uzaklaştırdı. Gazeteci Bülent Kılıç ters kelepçe ile gözaltına alındı."

Fotoğraf: Kaos GL

Kaynak:ANKA

Etiketler :