LGS'de Nasıl Türkiye Birincisi Olduğunu Anlattı! Sadece Bunu Yapmış

LGS'de Nasıl Türkiye Birincisi Olduğunu Anlattı! Sadece Bunu Yapmış
Yasir Balat, LGS'de 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasında yer aldı. Günlük 5 saat çalışarak bu başarıya ulaştı. Hedefi, Galatasaray Lisesi'ni bitirmek.

Bingöl'den Yasir Balat, LGS'de 500 tam puan alarak büyük bir başarı elde etti. Başarısını günde 5 saat çalışmaya ve öğretmenlerinin desteğine bağladı. Babası Şeref Balat, bu süreçte ailecek oğullarına destek olduklarını belirtti.

74106-2.jpg

“GÜNDE 5 SAAT ÇALIŞIYORDUM, SOSYAL HAYATIMI AKSATMIYORDUM”

Bingöl’de özel bir okulda okuyan Yasir Balat, LGS’de 500 puan alarak Türkiye birincileri arasına girdi. Yasir, "Günde 5 saat ders çalışıyordum, sosyal hayatımı da aksatmıyordum. Hedefim, Galatasaray Lisesi'ni bitirmek" dedi. 14 yaşındaki Yasir, futsal takımında il birincisi olduklarını da ekledi.

“BÜTÜN ANNE BABALAR BU DUYGULARI YAŞAMALI”

Yasir’in babası Şeref Balat, oğullarının başarısından dolayı ailecek çok mutlu olduklarını belirtti. "Oğlum LGS'de tam puan aldı, aile olarak çok mutlu olduk. Bu çok güzel bir duygu. Bütün anne babalar bu duyguları yaşamalı" ifadelerini kullandı.

74106-1.jpg

BİNGÖL'DEN 2 TÜRKİYE BİRİNCİSİ

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulhaluk Çakan, Bingöl’de sınava giren Yasir Balat ve Hasan Bakır’ın 500 tam puan aldığını açıkladı. "İki öğrencimizin 500 tam puan aldığını gördüğümüzde il olarak çok gurur duyduk. Yasir ve Hasan kardeşimin eğitim hayatlarında başarılarına başarı katarak devam etmelerini diliyorum" dedi.

Kaynak:DHA