Kuran Kursunda Çocuğa Dayak: Demir Sopayla Dövüldü, Kolu Kırıldı

Kuran Kursunda Çocuğa Dayak: Demir Sopayla Dövüldü, Kolu Kırıldı
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde, müftülüğe bağlı Kur’an kursunda görevli olarak çalışan Yavuz Ç, çocukları demir sopayla darp etti. Yavuz Ç. tarafından vücudunun çeşitli yerlerine demir sopayla vurulduğunu anlatan çocuk, arkadaşının ise kolunun darbeler sonucu kırıldığını söyledi.

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde, müftülüğe bağlı Kur’an kursunda görevli olarak çalışan Yavuz Ç, çocuklara demir sopayla saldırdı. Ailenin şikâyeti üzerine Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Kur’an kursu hocası Yavuz Ç. hakkında soruşturma başlatıldı.

Gerçek Gündem'den Furkan Karabay'ın haberine göre saldırıya uğrayan 12 yaşındaki çocuk, Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinde, yatılı Kur’an kursunda görevli olan Yavuz Ç.’den ders çalışmak için arkadaşıyla izin istediğini bir süre sonra dinlendiği esnada darp edilmeye başlandıklarını anlattı.

Yavuz Ç. tarafından vücudunun çeşitli yerlerine demir sopayla vurulduğunu anlatan çocuk, arkadaşının ise kolunun darbeler sonucu kırıldığını söyledi.

kuran-kursu.jpeg

"HAFİFÇE VURDUM"

Yavuz Ç. ise kursta bir öğrencisine sopayla “hafifçe” vurduğunu savundu.

Yavuz Ç., savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle 15 Eylül’de, Kayseri 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Kayseri 1. Sulh Ceza Hakimliği, çocuğa şiddet uyguladığını kabul eden Yavuz Ç. hakkındaki tutuklama talebini reddetti.

Mahkeme, Yavuz Ç.’yi ev hapsine mahkum etti.

kuran-kursu2.jpg

Etiketler :