Kulis: Bilim Kurulu bazı meslek grupları için zorunlu aşı önerdi, Bakanlık kabul etmedi

Kulis: Bilim Kurulu bazı meslek grupları için zorunlu aşı önerdi, Bakanlık kabul etmedi
Kulis bilgilerine göre, Bilim Kurulu üyelerinin büyük çoğunluğu son dört, beş toplantıda da eğitim ve sağlık çalışanlarına Covid-19 aşısının zorunlu olmasını önerdi. Ancak, Sağlık Bakanlığı yine Bilim Kurulu üyelerinin önerilerini uygulamamayı tercih etti.

6 Eylül'de okullar açılıyor ancak Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, koronavirüs günlük vaka sayıları uzun bir süredir 19 binlerde seyrediyor. Dün akşam açıklanan verilere göre ise 230 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Okulların açılmasına kısa bir süre kaldığını belirten uzmanlar aşılamanın bir an önce hızlandırılması gerektiğini belirterek sonbahar dönemine ilişkin uyarılarda bulunuyor.

Bilim Kurulu inerdi, Bakanlık kabul etmedi

BirGün’de yer alan kulis bilgisine göre, Bilim Kurulu üyelerinin büyük çoğunluğu son dört, beş toplantıda da eğitim ve sağlık çalışanlarına Covid-19 aşısının zorunlu olmasını önerdi. Ancak, Ancak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve iktidar Bilim Kurulu üyelerinin önerilerini yine uygulamadı. Bakanlık, zorunlu aşı yerine aşıya özendirecek politikalar uygulamayı tercih etti.

Bilim Kurulu üyeleri öğretmenlerin yüzde 20’sinin hiç aşı olmadığını, varyantların tanımlanmasında sorunlar yaşandığını ve birçok ülkenin yaptığı gibi aşının zorunlu olmasını gerektiğini belirtti.

Zorunlu aşı değil zorunlu test 

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada aşı yaptırmayan öğretmenlere, üniversite öğrencileri ve personele haftada 2 kere zorunlu PCR testi yaptırılacağını duyurdu.