Küfür davasında AKP'li başkan hakkında hapis istemi

Küfür davasında AKP'li başkan hakkında hapis istemi
AKP Bismil İlçe Başkanı Veysel Yağmur, AKP Bismil Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Ramazan Yıldız'ı telefonla arayarak küfür etmesi mahkemeye taşınmıştı. Olayın ardından Yıldız görevden alınırken, mahkeme Yağmur hakkında düzenlediği iddianame ile 2 yıla kadar hapsini istedi.

AKP Bismil'de ilçe başkanı ve gençlik kolları teşkilat başkanı arasındaki gerilim mahkemeye yansımış, halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz da olayı haberiyle duyurmuştu.

Dönemin AKP Bismil Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Ramazan Yıldız, kendisine sinkaflı Kürtçe küfür ettiği gerekçesiyle AKP Bismil ilçe başkanı Veysel Yağmur'u mahkemeye verdi.

Yıldız'ın şikayet dilekçesinde Yağmur'un TCK.'nın tehditle ilintili 106. maddesi ve yine TCK. hakaretle ilgili 125. maddesi gereği cezalandırılması istemiş ve ayrıca Ramazan Yıldız'ın avukatı Ali Eşsiz'in hazırladığı dilekçede Yağmur'un 3 Haziran 2021'de saat 11.28'de aradığı konuşma yer vermişti.

Olayın ardından AKP Bismil İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yıldız görevden alınmıştı.

Hapsi istendi

Açılan dava sonucunda, mahkeme Veysel Yağmur hakkında iddianameyi hazırladı. Mahkeme, Yağmur'un iki yıla kadar hapsini istedi.

whatsapp-image-2022-04-15-at-13-32-34.jpeg

Gençlik Kolları sahip çıkmamış

Öte yandan yaşanan olayların ardından Yıldız'ın AKP Gençlik Kolları Genel Başkanı'na mesaj attığı ancak dönüş olmadığı öğrenildi.

Yıldız'ın mesajı ise şöyleydi:

"Sayın Genel Başkanım.

Sizi dinimize, aile yapımıza, örf ve adetlerimize uymayan bir durumu aktarmak için rahatsız ediyorum. Sayın Başkanım Ben kısa bir süre öncesine kadar Diyarbakır Bismil Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı idim. Partimiz ve milletimiz için var gücümüzle çalışırken Partimizin Bismil İlçe Başkanı Veysel Yağmur'un ağır hakaret ve tacizlerine maruz kaldım. Beni defalarca tehdit etti, hatta çok ağır küfürlerde bulundu.

Yöremizin değerleri malumunuzdur, normal şartlarda çok ağır tepkiler vermeme yol açacak bu tavra karşı, partimiz zarar görmesin diye ses çıkarmadım. Bir bahane ile beni görevden aldı. Son olarak telefon açarak bana ettiği küfürleri kaydetmiş. Bu kaydı, Whatsapp'dan yakın çevreme yollayarak hakaretlerine devam etmektedir. Sayın Genel Başkanım bu ahlak dışı tutumu şahsınıza intikal ettirmek zorunda kaldım. Ekte bana ettiği Kürtçe küfürlerin kaydı bulunmaktadır. Edebim gereği maalesef tercüme edemiyorum. Çünkü çok ağırlardır. Gereğini namusuna güvendiğim siz Genel Başkanımın bilgilerine arz ederim."