Kredi kartlarından kesilecek 750 TL'yi hiç kimse bu kadar güzel anlatmadı

Karadenizli sosyal medya fenomeni Emre Yazar, hükümetin kredi kartlarından kesmeyi planladığı 750 TL'yi anlattı. Yener'in videosu paylaşım rekorları kırıyor.

Popüler içerik üreticisi Emre Yazar, son videosunda kredi kartlarından kesilecek olan Savunma Sanayii Fonu payına sert tepki gösterdi. Yazar, "Vermiyorsa şerefsizdir" şeklinde ifade edilmesine rağmen bu uygulamayı kabul etmekte zorlandığını belirtti.

Yazar, konuşmasında Noam Chomsky'nin dünya ekonomisi üzerine yaptığı tespitlere atıfta bulunarak, devletlerin vatandaşlardan topladığı vergilerin asıl amacının ne olduğunu sorguluyor. Chomsky'nin, devletlerin büyük şirketleri desteklemek için toplanan vergileri kullandığına dair iddialarını hatırlatan Yazar, Türkiye'deki son uygulamanın da benzer bir mantıkla yürütüldüğünü savunuyor.

Kredi kartı limitine göre belirlenecek olan 750 TL'lik kesintinin oldukça yüksek olduğunu belirten Yazar, "Yoksa bu para çok değil ama güven kalmadı. Bu ülkede Kızılay çadır sattı" diyerek, vatandaşların devlete olan güvenini sarsan son olaylara dikkat çekti.

Kaynak:Haber Merkezi