Köylü Kıyafetli CHP'lilerden Traktör Konvoyu

Köylü Kıyafetli CHP'lilerden Traktör Konvoyu
CHP Manisa İl Başkanlığı, çiftçilerinin sorunlarına dikkat çekmek için ilginç bir eylem yaptı. Köylü kıyafetleri giyerek sahaya inen CHP'liler, Manisa'nın çeşitli ilçelerinden gelen traktörlerin kasasına oturarak Manisa'nın...

CHP Manisa İl Başkanlığı, çiftçilerinin sorunlarına dikkat çekmek için ilginç bir eylem yaptı. Köylü kıyafetleri giyerek sahaya inen CHP'liler, Manisa'nın çeşitli ilçelerinden gelen traktörlerin kasasına oturarak Manisa'nın sokaklarında konvoy eşliğinde gezdi. CHP Manisa İl yöneticileri ve partililer, çiftçi sorunlarına dikkat çekmek için köylü kıyafetleri giyerek sahaya indi. Şehzadeler İlçesi Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan köylü kıyafetli CHP'liler daha sonra Manisa'nın çeşitli ilçelerinden gelen traktörlerin kasalarına binerek konvoy eşliğinde kentin sokaklarında gezdi. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan traktör konvoyu Sultan Camisi Meydanı'nda sona erdi. 100'e yakın traktörün katıldığı konvoyda zaman zaman arızalanan traktörlerin sürücüleri zor anlar yaşadı.

Eyleme katılanlara seslenen CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada şunları söyledi:

"Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı seçim bildirgemizde çiftçiye mazotun 1.5 liraya verileceği vaadimiz var. Bu vaadimizi 7 Haziran'dan sonra gerçekleştireceğiz. Çiftçimiz sadece mazotu 1.5 liraya almayacak, bunun dışında gübrede kesinlikle destekleme alacak. Çitçimizin üretimine katkıda bulunacağız. Onları hiçbir şekilde ürettikleri için CHP iktidarında cezalandırmayacağız, ödüllendireceğiz. Bu traktörler Manisa'nın beldelerinden geldi. Çiftçiler buraya traktörleri ile kendi istekleri ile geldi, zorlama yok. Bu sene çiftçimiz perişan durumda. Özellikle bağlarımızdaki durum belli. En son bir iki gün önce Sarıgöl İlçesi'nde gerçekleşen dolu felaketi ile bağlarda var olan üzümleri de yok etti. Meyvede büyük sıkıntı yaşanıyor. Zeytin bu sene gerçekten çok az. Çiftçi için gerçekten zor bir yıl. 7 Haziran'da gerçekleşecek olan seçim ile CHP iktidarı başa gelecek. Çiftçinin bu sıkıntılarını ortadan kaldıracak."