Korkut Eken, Atilla Peker'i Kıbrıs'a neden götürdü?

Korkut Eken, Atilla Peker'i Kıbrıs'a neden götürdü?
Çete lideri Sedat Peker kardeşi Atilla Peker'in gazeteci Kutlu Adalı'yı öldürmek için Kıbrıs'a gittiğini iddia ederken, Korkut Eken bunun doğru olmadığını dile getirdi.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Çete lideri Sedat Peker'in ağabeyi Atilla Peker'in neden Kıbrıs'a götürüldüğünü Korkut Eken'e sordu. Eken, şöyle cevap verdi: 

“Orada PKK ile bir çatışma olursa yanımda birisi olsun istedim. Bu tür olaylarda o günkü devlet stratejisine göre devlet görevlisi yerine ‘eleman' kullanılıyordu. Tabii aslolan devletin kendi elemanlarını kullanmasıdır. Şimdi aslan gibi arkadaşlar bu işleri yapıyor. Şu anda MİT'in yurtdışı operasyonlarını izliyorum, çok büyük başarılar elde ediliyor. Teknik imkanlar çok. Bize para-pul da vermezlerdi. O zaman örtülü ödeneği harcamayıp seneye aktarmak önemliydi.

Bakın, siyasiler birbirine arka çıkıyor. ‘İçişleri Bakanın yanındayım, arkasındayım' denilip konu kapatılıyor. Peki Korkut Eken'in arkasında kim var? Allah'tan korkulur. Şanımla, şerefimle arkadaşlarımla görevlerimi en başarılı biçimde bitirdim, emekli oldum. Başarısız hiçbir operasyonum olmadı.”

Hasan Kundakçı, Özel Kuvvetler Komutanlığı da yapmıştı. Korkut Eken'i de seven, kahramanlığını bilen komutandı. Hasan Paşa, Eken'in o dönem Kıbrıs'a geldiğini, kendisiyle kısa bir görüşme yaptığını belirtti ve şunları söyledi:

“O günlerde biz KKTC'de daha çok dış tehditlere karşı hazırlık yapıyorduk. Lefke bölgesinden terör örgütü mensuplarından sızan unsurları oluyordu. Dış tehdit  nedeniyle onunla daha fazla uğraşamıyorduk. Korkut Eken, KKTC'ye geldi. Kendisiyle kısa bir görüşmem oldu.”

 

Etiketler :