Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı: Muhalefet iktidara hazır olmalı

Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı: Muhalefet iktidara hazır olmalı
Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı, Can Coşkun’un sunduğu Gündem Özel’de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sarı, “Muhalefet artık iktidara hazır olmalı“ dedi.

Konsensus Araştırma Başkanı Murat Sarı, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu partilerin toplam oyunun yüzde 3 civarında olduğunu söyleyen Sarı, muhalefetin ortak aday çıkarması halinde iktidar olabileceğini söyledi. 

Sarı'nın açıklamasının satırbaşları şöyle oldu:

"Muhalefetin artık iktidara hazır olması gerekiyor. “İşsizliği nasıl çözeceksiniz?” diye sorduklarında tak diye çözüm sunmaları gerekiyor.

Bugün muhalefetin MHP ve AK Parti’den oy devşirmesi gerekiyor. Yoksa iktidara gelemez. Millet İttifakı içerisinde sağ var, merkez sağ var, sol var, muhafazakarlar var, liberal kesim var. Artık eğilimlere yeni eğilimler eklendi. 

Millet İttifakı’nın bozlucağını düşünmüyorum. Ama yenişler eklenebilir. HDP diye bir parti var bu ülkede. Yüksek oy alıyor. Ama “Dokunma yanarsın“ diye bir algı oluşturulmuş. 2015 öncesinde AK Parti birlikte bir açılım süreci yapıyordu.

Eğer İstanbul’da CHP adayının karşısında HDP’li aday çıksaydı, AK Parti belediye başkanlığını kazanmıştı. Adana'da da Mersin'de de bu böyle.

HDP’nin çok eleştirdiğim yanı var.

Eğer bütün muhalefet partileri oturup bir aday üzerinde anlaşırlarsa Cumhur İttifakı’nın 6-7 puan önündeler. Ama hepsi birleşirse.

Meclis’te daha farklı görüşlerin olması gerekiyor. Hem Davutoğlu hem de Babacan çok bilimsel gidiyor. Ama ne denli başarı elde ederler bilmiyorum.

Babacan ve Davutoğlu’nun partilerinin toplam alacağı oy yüzde 3."

Etiketler :