Köfteci Yusuf'un dönerinde de bulundu!

Köfteci Yusuf'un dönerinde de bulundu!
Köfteci Yusuf domuz eti skandalıyla çalkalanıyor. Ünlü zincir iddiaları reddetti, bakanlık ise Köfteci Yusuf'un tağşiş listesindeki yerini açıkladı. Bakanlığın listesine göre firmanın Bursa'daki şubesindeki dönerde domuz etine rastlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın son açıkladığı verilere göre, taklit ve tağşiş yapılan gıda ürünleri sayısı endişe verici bir şekilde artarak 552'ye ulaştı. Bu ürünlerin birçoğunda bitkisel yağ, kanatlı eti, sakatat ve hatta domuz eti gibi sağlığa zararlı maddeler tespit edildi.

Bu skandalın en dikkat çeken isimlerinden biri de Köfteci Yusuf oldu. Bursa'daki şubelerinde yapılan denetimlerde köfte ve döner ürünlerinde domuz eti tespit edilmesi üzerine şirket, Bakanlık'ın kara listesine eklendi.

kofteci-yusuf-doner.jpg

Köfteci Yusuf yönetimi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada bu iddiaları reddetti ve numune alma işlemlerinde teknik hatalar yaşandığını öne sürdü.

TEKNİK HATA SAVUNMASI

Köfteci Yusuf'un sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda ise ürünlerde domuz eti kullanılmadığı, ürünlerden numune alma işlemleri sırasında yapılan birçok teknik hatanın analiz sonuçlarını gerçeklikten uzaklaştırdığı ifade edildi.

Açıklamada, "280 şubesi bulunan ve 12 bin personel istihdam eden şirketimizde iddia edildiği gibi bir tağşiş yapılması mümkün değildir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Kaynak:Haber Merkezi