Kocaeli Valisi Yavuz greve giden hekimleri eleştirdi: Milletin hakkına saygı duymamaktır

Kocaeli Valisi Yavuz greve giden hekimleri eleştirdi: Milletin hakkına saygı duymamaktır
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, sağlık meslek örgütlerinin iki günlük iş bırakma eylemi için “Ekonomik sebepleri gerekçe gösterip hastaları muayene etmemek doktorlarımıza yakışmadı. Hak ararken hastaları mağdur etmek, hastanede olduğu halde muayene ve tedavi yapmamak bu milletin hakkına saygı duymamaktır. Türk Milletinin vergileri ile eğitilen hekimlerimizi sorumlu davranmaya davet ediyorum” dedi.

Türk Tabipleri Birliği, tabip odaları ve sağlık meslek örgütleri, özlük haklarının iyileştirilmesi talebi ile iki günlük iş bırakma eylemi kararı aldı. Kocaeli’deki sağlık çalışanları da bağlı bulundukları sendika ve meslek örgütleri ile birlikte çalıştıkları hastanelerin önünde açıklamalar yaptı.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, sağlık çalışanlarının eylemlerini sosyal medya hesabında yaptığı şu paylaşımla değerlendirdi:

“Türk Milleti acı ve ağrısını dindirip hastalığını tedavi eden doktorlarımızı baş tacı eder. Ekonomik sebepleri gerekçe gösterip hastaları muayene etmemek doktorlarımıza yakışmadı. Maaşlarının azlığını iddia edip görevini yapmayan bir güvenlik ve ordu mensubu düşünülebilir mi? Hak ararken hastaları mağdur etmek, hastanede olduğu halde muayene ve tedavi yapmamak bu milletin hakkına saygı duymamaktır. Türk Milletinin vergileri ile eğitilen hekimlerimizi sorumlu davranmaya davet ediyorum”