Koç Holding'in elinden Kalamış'ı alan Diyarbakırlı Karaarslan kim?

İstanbul’un en büyük marinası olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın işletme hakkını Koç Holding'i geride bırakarak kazanan Diyarbakırlı Vahit Karaarslan kim? Halk TV canlı yayınında Bahadır Özgür anlattı...

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Diyarbakırlı iş insanı Vahit Karaarslan, İstanbul’un en büyük marinası olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın işletme hakkını 505 milyon dolarla Koç Holding'i geride bırakarak 40 yıllığına aldı.

Diyarbakırlı Karaarslan, aslında kim sorusunu en ince detaylarına kadar Halk TV yayınında Bahadır Özgür anlattı.

"İHALELERİ İSTANBUL'A GELENE KADAR TOPLADI"

Karaaslan hakkında bilinmeyenleri anlatan Özgür, şöyle konuştu:

"Bu ihaleye sıradan bir ihale olarak bakmamak gerekiyor. Bu özelleşmenin bir özelliği var. Marinanın işletmesi olduğu gibi değil özelleştirilerek veriliyor. İnşaat alanları açıldı.

En yüksek teklifi vererek Kalamış Yat Limanı ihalesinde Vahit Karaaslan, her teklife neredeyse 1 milyon daha fazla para ekleyen bir isim.

Kamu arazilerine en yüksek teklifler vererek bu ihaleleri topluyor. Didim, Alaçatı en son da İstanbul. En son karşımıza bu ihalede çıktı.

Bir röportajında, "Biz zenginlik artınca bu marina ihalelerine girelim" dediği de oldu. Türkiye'de marina tarihlerine baktığınızda, siyasette kim güçlüyse, kim zenginleşiyorsa ihaleler ona geçer. "

KİM ZENGİNLEŞİYORSA İHALELER ONA GEÇER"

"2010'dan sonra sahiller kapatıldı, ormanlık alanlar otellere açıldı. Türkiye'de yat limanı furyası başladı. Bu limanları kim işletiyor dediğinizde 3 ana grup vardı. Ülker, Koç ve Doğuş. Hiç adını duymadığınız, AKP aday adayı olmuş, deprem ihalesi almış inşaat şirketleri marina ihalelerinin sahibi haline geldi. Kim zenginleşiyorsa ihale sahibi de o oluyor.

Iğdır'da kimsenin umursamadığı özelleşmeyle başlayan bu furya Fenerbahçe Kalamış'ın kapısına kadar geldi. "