Kısıtlamanın ilk günü toplu taşımada ek sefer

Kısıtlamanın ilk günü toplu taşımada ek sefer
Tam kapanmanın ilk gününde İstanbul'da hem toplu taşımada hem de ana hatlarda yoğunluk yaşanıyor. Yoğunluk nedeniyle metroya ek seferler konuldu.

Kapanma kararı öncesinde İstanbul'dan tatil beldeleri ve Anadolu'nun çeşitli kentlerine büyük bir göç yaşanırken, kentte kalıp, işyerlerine giderek çalışmak zorunda olan yurttaşlar ise bu sabah yollara düştü.

İstanbul'da, özellikle metro ve tramvay hatlarında yoğunluk yaşandığı gözlendi. Yaşanan yoğunluk üzerine Metro İstanbul bir açıklama yaptı. Metro İstanbul'un Twitter'daki hesabından paylaşılan bilgi notunda, "Hatlarımızda yaşanan yolcu yoğunluğu nedeni ile yoğun olan hatlarımızda ek seferler düzenlenmektedir" ifadelerine yer verildi.

d23059ab663fe173373ee934b3ffde75.jpg

Avcılar ve Küçükçekmece'de trafik durdu 

İstanbul'da ana hatlarda da yoğunluk yaşanıyor. Hem İstanbul hem Edirne istikametine polis ekipleri tarafından kurulan denetim noktalarında trafik durma noktasına geldi. Avcılar ve Küçükçekmece'de trafikte yoğunluk yaşandı. Yoğunluktan kaçmak isteyen bazı sürücüler ise geri geri giderek trafiği tehlikeye attı.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında dün 19.00'da başlayan tam kapanma 17 Mayıs saat 05.00'e kadar sürecek. 

c18b603295694826a5031f31afdf2f0e.jpg

Trafikte tehlikeli anlar 

Yoğunluktan kaçmak isteyen bazı sürücüler ise trafiği tehlikeye attı. Trafiğe girmek istemeyen sürücüler, araçlarıyla geri geri gelerek daha akıcı olan yan yola girdi. Sürücülerin tehlikeli kaçışı kameraya yansıdı.

avcilar-ve-kucukcekmecede-kisitlamaya-ragmen-trafik-yogunlugu-6984-dhaphoto2-001.jpg

 

Etiketler :