Kırkpınar'da '2. bayrak' vakası

Edirne’de 660. Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde bu yıl yine ‘bayrak vakası’ yaşandı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Edirne Valisi Ekrem Canalp’in, Türk bayrağı geçişi sırasında; şeref tribününde dağıtılan ve üzerinde Atatürk resmi bulunan Türk bayraklarını ellerine almadıkları görüldü

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’liler bayrakları sallayarak kutlama yaparken; Şentop, Kasapoğlu ve Canalp’in bayrak sallamak yerine alkışlamayı tercih etmesi dikkat çekti.

Kırkpınar’ın saha hakemleri, müsabakaların ardından geleneksel bayrak geçişi için büyük boy Türk bayrağı açtılar ve 10. Yıl Marşı eşliğinde saha içinde yürümeye başladılar. Bayrağın şeref tribünün önünden geçişi sırasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ve CHP milletvekilleri ayağa kalktılar ve protokol önündeki sehpalara bırakılmış olan bayrakları alarak salladılar.

Ayağa kalkıp alkışladılar

Tribünde Kılıçdaroğlu'nun yanında oturan TBMM Başkanı Şentop, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, AKP Edirne Milletvekili Aksal, Edirne Valisi Canalp’in ise üzerinde Atatürk resmi bulunan bayrakları ellerine almadıkları, geçiş sırasında sadece ayağa kalkıp alkış tuttukları gözlendi.

'Bizim de dikkatimizi çekti'

Törende bulunan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, "Bizim de dikkatimizi çekti, ellerine Atatürk bayraklarını almamaları. Sanırım Atatürk fotoğrafı baskılı olan bayrak olduğu için sallamadılar. Bildiğiniz gibi daha önce de Edirne’de Kırkpınar Güreşleri’nde böyle bayrak krizi yaşanmıştı" dedi.

2013'te ayağa kalkmamışlardı

Kırkpınar’da 2013 yılında yapılan güreşler sırasında da benzer bir durum yaşanmıştı. Geleneksel bayrak geçişi töreninde Türk bayrağı geçerken tüm vatandaşlar bayrağı ayakta alkışlarken dönemin Edirne Valisi Hasan Duruer ile bakanlar ayağa kalkmamıştı. Bayrak geçiş töreninde 10. Yıl Marşı çalındığı gerekçesiyle ayağa kalkmayan Vali Duruer için TBMM’de soru önergesi de verilmişti.

 

Etiketler :