Kira Anlaşmazlığı Kavgası Kanlı Bitti: Sanığa Müebbet ve 34,5 Yıl Hapis

Kira Anlaşmazlığı Kavgası Kanlı Bitti: Sanığa Müebbet ve 34,5 Yıl Hapis
Rize'de kira anlaşmazlığından çıkan kavgada Mücahit Kazancı, bir kişiyi öldürüp iki kişiyi yaraladığı sebebiyle müebbet ve 34 yıl 6 ay hapis cezalarına çarptırıldı.

Rize'de yaşanan korkunç olayda, kiracıyla ev sahibi arasındaki anlaşmazlık ölümcül bir sonuç doğurdu. Mücahit Kazancı (30), kira artışı talebi üzerine çıkan tartışmada Halil İbrahim Ak'ı (26) ve yanındaki Sedat Semavi Sarı'yı (24) bıçaklayarak öldürdü, Miraç Bakırcı'yı (25) ise yaraladı. Olay, Paşakuyu Mahallesi'nde gerçekleşti ve polis ile sağlık ekiplerinin müdahalesiyle son buldu.

Mahkemede savunma yapan Kazancı, öldürme kastı olmadığını iddia ederek, olayın kendisine yönelik bir saldırı sonrası savunma içgüdüsüyle gerçekleştiğini belirtti.

Olayla ilgili, Rize 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten öldürme', 'Kasten öldürmeye teşebbüs', 'Silahla tehdit' suçlarından hakkında dava açılan tutuklu sanık Mücahit Kazancı, karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Sanık Kazancı'nın Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmada, olayda yaralanan Miraç Bakırcı'nın yanı sıra S.Ç., M.E.K. ve S.M.K.'nin avukatı Şahin Kukoğlu ile taraf avukatları da hazır bulundu.

"EVLİLİK ARİFESİNDE OLAN BİR KİŞİYDİM"

Duruşmada savunma yapan Mücahit Kazancı, olayda öldürmek amacıyla hareket etmediğini, ilk saldırının kendisine yapıldığını, savunma içgüdüsüyle hareket ettiğini söyledi.

Kazancı, "Kiracı ile telefonda mesajlaştık, sonrasında kiracı kadın yeğeni Halil İbrahim Ak'ı bana yönelik kışkırtı. Bu şahıs bir çete lideri gibi hareket etti. Olayın başlama nedeni budur. Yaşananlar öfke sonucu oldu. Ben huzurda bulunan şahıslar gibi olmamak için yıllarda dirsek çürüktüm. Evlilik arifesinde olan bir kişiydim" dedi.

Mahkeme heyeti, Mücahit Kazancı'ya, Halil İbrahim Ak ve Sedat Semavi Sarı'ya yönelik 'Kasten öldürme' ve Miraç Bakırcı'ya yönelik 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından 3 kez müebbet hapis cezası verdi. Kazancı’nın Sedat Semavi’ye yönelik eylemi nedeniyle verilen müebbet hapis cezası, hâksiz tahrik indirimiyle 18 yıla, Bakırcı’ya yönelik verilen müebbet hapis cezası da 15 yıla indirildi. Mahkeme, sanığa 'Birden fazla kişiyi silahla tehdit' suçundan da 1 yıl 6 ay olmak üzere toplamda müebbet hapis ve 34 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

79929.jpg

79929-3.jpg

79929-2.jpg

Kaynak:DHA