Kılıçdaroğlu'nun çağrısı iktidarı ve yandaşı harekete geçirmişti: Rahat olun, milletin derdi çözülsün, tek laf etmem

Kılıçdaroğlu'nun çağrısı iktidarı ve yandaşı harekete geçirmişti: Rahat olun, milletin derdi çözülsün, tek laf etmem
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'borçları ödemeyin' çağrısı sonrası iktidar vatandaşın icralık borçlarının tasfiye edileceği hamlesinde bulundu. Yandaş medya ise telaşla manşet değişimine gitti. Konuya ilişkin paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, "Sayın Nebati, gece gece panikle bana yazmışsınız, gazetelerinize gece yarısı manşet değiştirtmişsiniz" dedi.

AKP'nin faiz politikalarının sonuçlarını anlattığı videoda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Borçları ödemeyin" çağrısından saatler sonra Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 6 milyona yakın vatandaşın yaklaşık 30 milyar lira tutarındaki icralık borcunun tasfiye edileceğini duyurdu. Nebati, "Kamu maliyesine önemli bir yük getirmeden bu borçların tasfiyesini amaçlıyoruz. Bu borçlarda varlık yönetim şirketleri ve işletme hesabına göre defter tutan şirket veya kurumlar alacaklı tarafı oluşturuyor. Borçlular ise gerçek kişi. Vatandaşlar 30 milyar liraya yakın icra borç yükünden kurtulacak. Bu sayede küresel ekonomik kriz ve salgının en fazla etkilediği alt gelir düzeyindeki vatandaşların icralık borçlarının tasfiyesi gerçekleşecek" dedi.

İktidarın gece revizesi yandaş medyanın manşetlerine de yansıdı. Sabah gazetesi "10 bin okul seferberliği" olan manşetini "İcralık borçları devlet silecek" olarak değiştirdi.

ekran-resmi-2022-08-25-10-51-33.png

'Gazetelerinize gece yarısı manşet değiştirtmişsiniz'

CHP lideri Kılıçdaroğlu ise sosyal medyadan konuya ilişkin paylaşımda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Nebati, gece gece panikle bana yazmışsınız, gazetelerinize gece yarısı manşet değiştirtmişsiniz. Oysa rahat olabilirsiniz, milletimizin derdi çözülsün, tek laf etmem demiştim zaten. Yeni hedef EYT ve Öğretmenler olmalıdır. Haydi bakalım..."

Kılıçdaroğlu 'sakın ödemeyin' demişti

Kılıçdaroğlu, AKP'nin uyguladığı faiz politikalarının sonuçlarını anlattığı bir video paylaşım yapmıştı. Kılıçdaroğlu, "Sevgili halkım, bu borçlar nedeniyle avukatlar tarafından aranacaksınız. Size, ailenize zarflar gönderecekler. Tehdit edecekler. Bunlar tefecidir, mafyadır. Bunlar engerekler ve çıyanlardır. Bunlar aşınıza ve ekmeğinize göz koyanlardır. Sakın, sakın ödemeyin. Seçimden sonra onlarla ben konuşacağım, ben. Ödemeyin" demişti.

Kaynak:halktv.com.tr