Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: İşlerin biraz aksayacak

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: İşlerin biraz aksayacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kamu görevlilerimize demokratik hukuk devleti sınırları dışında söz söyleyen herkes bu devletin de, milletin de düşmanıdır" diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu Twitter üzerinden bir paylaşımda bulunarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Bürokrasiye demokratik hukuk sınırları dışında söz söyleyenler devletin düşmanıdır” ifadelerine yanıt verdi.

Paylaşımında, Erdoğan'a sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, " 'Bürokrasiye demokratik hukuk sınırları dışında söz söyleyenler devletin düşmanıdır' demişsin Erdoğan. Doğrudur… Zaten ben, bu devletin şerefli evlatlarına 'Kanun dışı emirleri uygulamayın' diye seslenmiştim. Senin adına umut verici ama işlerin biraz aksayacak…" dedi.

.

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Toplu bir kaçış planı yürürlükte" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vakıf süsü verdiği paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktardığını söylemişti.

Söz konusu vakıflara ilişkin TÜRGEV, ENSAR ve TÜRKEN'i işaret eden Kılıçdaroğlu, 'suça bulaşmış' bürokratlara seslenerek, "Sarı bürokratlar... Sizler devleti kanun dışı talimatları uygulayarak adeta bitkisel hayata soktunuz. Bu süreçte kendinizi de bitirdiniz. Birazdan açıklayacağım şey skandal ve yolsuzluklara dikkat çekmek değildir. Bunların ne olduğunu sağır sultan da biliyor. Amacım komaya sokulan bu devleti uyandırmaktır. Ama size de bir iyilik yapıyorum "sarılar". Sizi bu suç gemisinden indirmek istiyorum. İnin kurtarın kendinizi. Çok geç olmadan küçük cezalarla kurtulabileceğiniz bir aşamada kurtulun. Çünkü hiç gündemlerinde yoksunuz. Onlar planlarını yapmaya devam ediyor" ifadelerini kullanmıştı.