Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 1 milyon Suriyeli yanıtı: Hala sınırdan akın akın geliyor

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 1 milyon Suriyeli yanıtı: Hala sınırdan akın akın geliyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "1 milyon Suriyeli kardeşimizin dönüşünü sağlayacak bir projeyi hayata geçireceğiz" sözlerine yanıt verdi.

Twitter hesabından Erdoğan'ın açıklamasını alıntılayan Kılıçdaroğlu, "Hala sınırdan akın akın kaçaklar geliyor. Güvenlik güçlerini teyakkuza geçir ve sınırdan tek bir kaçağın geçmesine izin verme" dedi.

Kılıçdaroğlu, Twitter'dan şu paylaşımı yaptı:

"Erdoğan bırak bu hikayeleri, hala sınırdan akın akın kaçaklar geliyor. Güvenlik güçlerini teyakkuza geçir ve sınırdan tek bir kaçağın geçmesine izin verme. Zaten biz gerisini iki yılda göndereceğiz, senin yalandan projelerine hepimizin karnı tok."

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan, bugün yaptığı konuşmada, "Güvenli bölgelere 500 bin Suriyeli geri dönüş yapmıştır. Briket evler, bu adımlardan biriydi. 1 milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz. Azez, Cerablus, Tel Abyad başta olmak üzere 13 ayrı bölgede yerel meclislerde yürüteceğimiz proje bir hayli geniş kapsamlıdır" ifadelerini kullanmıştı.