Kılıçdaroğlu talepleri tekrarladı: Uygulanması için, ne gerekiyorsa yapacağım!

Kılıçdaroğlu talepleri tekrarladı: Uygulanması için, ne gerekiyorsa yapacağım!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gıda sektörü paydaşlarıyla gerçekleştirdi toplantısı sonrasında açıkladığı acil çağrı maddelerini tekrarlayarak, "Bu saydığım taleplerin bir an önce uygulanması için, ne gerekiyorsa yapacağım!" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün gıda sektörü paydaşlarıyla bir araya gelmesinin ardından CHP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı gerçekleştirmiş ve 'acil çağrı' maddelerini açıklamıştı.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Kılıçdaroğlu maddeleri hatırlatarak, "Kara kışın ağır şartlarında halkımın temel gıdaya erişebilmesini sağlamak birinci önceliğimdir. Gıda sektörü paydaşlarıyla gerçekleştirdiğim toplantının ardından, acil çağrı maddelerimi açıkladım. Bu saydığım taleplerin bir an önce uygulanması için, ne gerekiyorsa yapacağım!" ifadesini kullandı.

Maddeler şöyle:

1. Ziraat Bankası kuruluş amacına uygun olarak hareket ederek çiftçiye derhal 3 ay geri ödemesiz ve faizsiz kredi vermeli.

2. Çiftçimizin su ve elektrik borçlarının faizi silinmeli ve geliri oranında yapılandırılmalı. Çiftçinin kullandığı elektrikte KDV ve TRT payı gibi ek kalemler kaldırılmalı.

3. Bankalarda ve Tarım Kredi Kooperatiflerinde takibe düşmüş çiftçilerimizin borçlarına gelen hacizler derhal silinmeli. Kredilerin geri ödemeleri 6 ay ertelenmeli.

4. Tarımsal üretimde kullanılan mazottan KDV önümüzdeki 6 ay boyunca kaldırılmalı. En çok açıklanan tarımsal girdi destekleri en az 2 katına çıkarılmalı.

5. Bu esnada tüketiciye nefes aldırabilmek için gıda ürünlerinin çoğunda uygulanan yüzde 8'lik KDV önümüzdeki 6 ay boyunca sıfırlanmalı.

6. CHP'li belediyelerimizin pek çoğu kooperatiflerle işbirliği yaparak ucuz ve kaliteli gıdaya erişim sağlayan imkanlar sunuyor. Kara kışta bunu hızlıca yaygınlaştıracağız. Hangi partili olursa olsun tüm belediyelerde bu uygulama hayata geçirilmeli.