Kılıçdaroğlu orman yangınının sürdüğü Marmaris'e gidiyor

Kılıçdaroğlu orman yangınının sürdüğü Marmaris'e gidiyor
Marmaris'te dün başlayan orman yangını devam ederken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'da katılacağı töreni erteleyerek Marmaris'e gitme kararı aldı.

Marmaris'te dün akşam saatlerinde başlayan orman yangınları bugün de yayılarak devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle yayılan alevlere karadan müdahale ediliyor. Havadan müdahale akşam saatlerinde dururken sabah yeniden çalışmalara başladı. 200 hektar alanın küle döndüğü yangına OGM, 20 helikopter, 14 uçakla müdahale yapıldığını bildirdi ancak CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ise yangına 4-5 tane helikopter müdahale edildiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu Marmaris'e gidiyor

Yangın halen kontrol altına alınamazken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Marmaris'e gitme kararı aldı. Kılıçdaroğlu, karayolu güzergahı üzerinde olduğu ve çok önceden planlanıp hazırlıkları yapıldığı için 17.30’da Aydın Büyükşehir Belediyesi Toplu Açılış Töreni'ne katılacak.

Daha sonra karayoluyla Marmaris yangın bölgesine geçerek Bördübet Mevkiinde oluşturulan Afet Koordinasyon Merkezi’nde yetkililerden bilgi alacak olan Kılıçdaroğlu'nun saat 19.00 sıralarında Marmaris’te olması bekleniyor.

Kaynak:ANKA