Kılıçdaroğlu, mülakatta elenen gençlerle görüştü

Kılıçdaroğlu, mülakatta elenen gençlerle görüştü
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, KPSS'de yüksek puan almalarına karşı mülakatta elenen adaylarla görüşeceğini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, mülakatta elenen gençlerle bugün saat 16.15'te görüşeceğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu: Anlaşılan eğitimden daha önemli işleri var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mülakatta elenen memur adayları hakkında konuşmak için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den talep ettiği ancak randevuya yanıt verilmediğini duyurdu. Kılıçdaroğlu, Özer'in yanıt vermemesine ilişkin ise, "Anlaşılan eğitimden daha önemli işleri var" dedi.

Kılıçdaroğlu, Bakan Özer'den talep ettiği görüşmeye yanıt verilmemesine ilişkin, "Anlaşılan eğitimden daha önemli işleri var. Saray Hükümeti görüşmelerden kaçarak, bu işleri sümen altı edebileceğine inanıyor. Yanılıyor" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: 'Haberin olsun!'

Attığı tweette Erdoğan'a da seslenen Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, gençlere propaganda yaparsın, şiir okursun, şarkı söylersin. Oy için yapmayacağın şey yoktur senin. Sonra bir kısım gencin haklarını gasp edersin, beslemelerine peşkeş çekersin. Bakanından yanıt bekliyorum, haberin olsun!" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'na giren binlerce aday, yüksek puan almalarına rağmen yapılan mülakatlarda düşük puan alarak atanamamış, sosyal medyadan yaşanan duruma dair tepki göstermişti. CHP lideri, dün yaptığı paylaşımda "Kul hakkı nedir? Kul hakkı budur!" mesajıyla mağdur olan gençlerle ilgili adım atacağını açıklamıştı.