Kılıçdaroğlu: İktidara geldiğimizde siz anlatacaksınız, biz çözeceğiz

Kılıçdaroğlu: İktidara geldiğimizde siz anlatacaksınız, biz çözeceğiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Engelliler Çalıştayı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu engellilerin kent yaşamına adapte olması gerektiğini belirterek "İktidara geldiğimizde de zaten söyledim, çalıştay raporunu alıp bize göstereceksiniz, bizler de elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Engelliler Çalıştayı'nda konuştu Kılıçdaroğlu engellilerin kent yaşamına entegre olması gerektiğini vurgulayarak "Yeni sorunlar varsa bu çalıştayda aktaracaksınız, Bizlerde sizlerle bu sorunlara çözüm üreteceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Türkiye'nin sorunlarını çözmek istiyoruz, her kesimin sorunlarını çözmek istiyoruz. Engellilerin sorunu var mı var. Nasıl çözeceğiz, çalıştay yaparak. Siz anlatacaksınız, oturacağız çözümler konusunda anlaşacağız. Sizden isteğim, bu çalıştayın sonuçlarını alıp iktidar olduğumuzda bize sormanız. Biz benzer çalıştayı tarım konusunda, gençlik konusunda da yaptık. Hayatın her alanında çalıştaylar yapıyoruz. Bu çalıştayı kültür-sanat alanında da yaptık. Dolayısıyla bizim anlattığımızdan çok daha önemli sizin ortaya koyacağınız sorunlar var. Ve bu çalıştay bizim açımızdan son derece değerlidir.

Bu çalıştay bizim açımızdan son derece değerlidir. Belediye Başkanlarımız ellerinden geleni yapıyor. Bir engellinin kent yaşamına entegre olması lazım. Kentin insanlara sağladığı bütün sosyal yardımlardan yararlanması lazım. Rahat gezebilmesi, tiyatroya, sinemaya gidebilmesi, sosyal etkinliklere katılması lazım. Bununla ilgili yasalar da çıkarıldı. Yasal olarak yapılması gerekenler yapıldı. Sorun, uygulama. Uygulamayı da sizler takip edeceksiniz, bizler takip edeceğiz. Yeni sorunlar varsa bu çalıştayda aktaracaksınız, Bizlerde sizlerle bu sorunlara çözüm üreteceğiz. Çalıştayın başarılı geçmesini umuyorum. Bütün sorunlarınızı açık yüreklilikle anlatın. En azından sorunlarınızı belli yerlerde dile getirmiş olalım. İktidara geldiğimizde de zaten söyledim, çalıştay raporunu alıp bize göstereceksiniz, diyeceksiniz ki 'şu tarihte Yenimahalle'de bir engelliler çalıştayı yaptık şu sonuçlara vardık, ne oldu bu sonuçlar, çözüyor musunuz?' Adım adım madde madde takip edeceksiniz, bizler de elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz.