Kılıçdaroğlu: Hazineden 6 milyar TL nasıl iç edildi?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya üzerinde video paylaştı. Kılıçdaroğlu paylaşımında, Sevgili Halkım, Şahıs ve ailesine direnen vatansever bürokratları anlatmak istiyorum. Bir de bir ıslak imza ile hazineden 6 milyar TL'nin nasıl iç edildiğini... Hadi buyurun!" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu akşam saatlerinde attığı bir twitle saat: 22:00'de önemli açıklamalar yapacağını duyurmuştu. Kılıçdaroğlu saatler 22:00'ı gösterdiğinde bir video yayınladı.

Kılıçdaroğlu videolu paylaşımında, "Sevgili Halkım, Şahıs ve ailesine direnen vatansever bürokratları anlatmak istiyorum. Bir de bir ıslak imza ile hazineden 6 milyar TL'nin nasıl iç edildiğini... Hadi buyurun!" notunu düştü.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satır başları;

"Bundan bir süre önce devlete ve devleti oluşturan bürokratlarımıza seslendim. Çünkü devlet ve parti ayrı şeylerdir. Partiler gelip gider devlet ise bakidir. Ama Saray'daki önce AK Parti'yi zabtu rabt altına aldı sonra tüm kurucularını partiden attı. Sonra partisini ailesine peşkeş çekti, en sonunda da devletin bir daha ifade ediyorum. Devleti ailesinin isteklerine boyun eğdim ben de bürokratlara seslendim. Seslendim, çünkü nabız atıyor mu duymam gerekiyordu.

Bürokrasinin yani devletin hala nabzı var mı, duymak istedim! Var sevgili halkım var. Bu devletin bürokrasisinin hala nabzı atıyor. Vatan sever bürokratlar hala oradalar. Vatan severler bu saraylı ve ailesinin kanun dışılığına suç mahiyetindeki isteklerine direniyorlar. Uzun zamandır işte bu yüzden konuşamadık. Belge yağıyor.

Yolsuzluklar, israflar... Peşkeşler... Bugün sizi bu belgelerden yalnızca bir tanesine şahit olmanız için davet ettim. Yüzlercesi belge var. Bazıları bizzat saraydaki şahıs tarafından imzalanmış. Bu şerde şöyle bir hayır var. Beytülmal'e el uzatan bu belgelerin arkasında kim var hepimiz görüyoruz.

Peki bir belgeyi anlatayım.

3 Nisan 2018 tarihli açık ihaleye dair belgeyi açıklayan Kılıçdaroğlu, "2018 yılında yapılan ihalenin bedeli 3 milyar 198 milyon 743 bin 127 lira. Ama kazanan firmaya bu bedel verilmez. Neden Çünkü 5'li çeteden değil. Bu nedenle ihale iptal edilir ve 21 Ağustos 2020 yılında aynı ihale yeniden açılır. Aynı iş bu kez 9 milyar 449 milyon 995 bin 834 TL'ye beşli çeteden birine peşkeş çekildi. Saraydaki şahıs ne için imza atıyor anladınız mı? Aradaki 6 milyarlık fark için. Tek bir imzayla 6 milyar lira çeteye peşkeş çekiliyor. Hazinenin kasasını soyanlar doymamış daha da çok para istemişler ve imzalamak zorunda kalmış." dedi.

Kılıçdaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü,

"Aslında ben bugün size saraylı ve ailesinin yaptığı bir yolsuzluğu daha anlatmak için gelmedim. Bunların yolsuzluğu artık sağır sultan için bile yeni bir haber değil. Ben bugün hala devletimizde vatan severler var demek için, direnenler var demek için sizleri evime davet ettim. Bu vatanseverler yüzlerce belgeyi göndermeye devam ediyorlar. Devletin denetlemeyle görevli kurumlarının onurlu memurlar da bu işleri incelemeyi bırakmış değiller. Tarihe not düşecek raporlarını hazırlamaya devam ediyorlar. Hiç merak etmeyin. Bu daha başlangıç. Hepsini açıklayacağız. "