Kılıçdaroğlu Eğitim Çalıştayı'nda konuştu: Bir ülkeyi geri bırakmak istiyorsanız eğitim sistemini bozun

Kılıçdaroğlu Eğitim Çalıştayı'nda konuştu: Bir ülkeyi geri bırakmak istiyorsanız eğitim sistemini bozun
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Eğitim Çalıştayı'nın açılışında konuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Eğitim Çalıştayı'nın açılışında konuştu. Kılıçdaroğlu, eğitimin bir parti ya da grupla ilişkilendirilmemesi gerektiğini belirterek "Bir ülkeyi geri bırakmak istiyorsunuz, işgal etmek yerine o ülkenin eğitim sistemini bozun yeter" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara'da düzenlediği Eğitim Çalıştayı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, eğitimin bir parti ya da grupla ilişkilendirilmemesi gerektiğini belirterek "Bir ülkeyi geri bırakmak istiyorsunuz, işgal etmek yerine o ülkenin eğitim sistemini bozun yeter" dedi.

CHP'nin Eğitim Çalıştayı'nda konuşan Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları ise şöyle:

"Saygın bir ülke olmanın tek yolu eğitim. Bir ülkeyi geri bıraktırmak istiyorsanız, o ülkeyi işgal etmenize gerek yok eğitim sistemini bozun yeter. Tarih bunun örnekleriyle dolu. Devletin yıkılışında temel gerçek, eğitimin iflas etmesidir. Osmanlı'nın batışına bakın bu gerçeği bütün çıplaklığıyla görürsünüz. Osmanlı'nın sonunda ülkenin yüzde 90-95'i okuma yazma bilmiyordu. Tarihi iyi bilirsek, tekerrük ettirmeyiz. Yaşanmış gerçeklerden ders alarak geleceği inşa etmemiz gerekiyor."

"EĞİTİMDE REFORM SÜREKLİ OLMALI"

"Eğitimin bir partiyle ya da grupla ilgisi yoktur. Bu hepimizin ortak sorun alanıdır. Eğitimde reform sürekli olmalıdır. Eğitimde reformu nasıl yapmalıyız? Eğitimde reformu bu işi en iyi bilen uzmanlar yapar. Eğitimin amacı çağdaş uygarlığı yakalamaktır. Bütün dünya matematiğe neden önem veriyor? Sorun geldiğinde bütün yönleriyle görüp çözüm üretmek için."

"ZENGİNLE YOKSULUN EĞİTİM HARCAMALARI FARKI 78 KAT"

Bizde eğitimde reform olarak sunulan 4+4+4 eğitim sistemini bizde kimler gerçekleştirdi? 4+4+4 eğitim sistemi Meclis'e bir kanun teklifi olarak verildi. Yani Bakanlar Kurulu'nda ya da MEB'de görüşülmedi. 5 milletvekili altına imza attı, 5 milletvekili eğitimci değil. Zenginle yoksulun eğitim harcamaları arasındaki fark 78 kat.

REKTÖR YARDIMCISININ SKANDAL SÖZLERİNİ HATIRLATTI

21. yüzyılın Türkiye'sinde eğitim seviyesinin geldiği noktaya ilişkin Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Arı'nın "Ben daha çok cahil ve okumamış tahsilsiz kesimin ferasetine (anlayış-sezgi) güveniyorum bu ülkede. Yani ülkeyi ayakta tutacak olanlar, okumamış, hatta ilkokul bile okumamış, üniversite okumamış cahil halktır" açıklamasını okuyan Kılıçdaroğlu, "Nereye gidiyoruz arkadaşlar bunun sorgulanması lazım" dedi.

"Çocukların yeteneklerini eğitimle köreltiyoruz. Çocuklar yanlış eğitiyoruz çünkü eğitimi işin uzmanı berlemiyor. Adı milli olan bir bakanlıkta gayri milli bir eğitim yapılırsa bu olmaz. Kendi tarihine saygı duyması lazım. Eğitim önemini kavrayan cumhuriyeti kuranlardır."

 "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NI FETÖ'YE BİZ Mİ TESLİM ETTİK!"

"Sanki Milli Eğitim Bakanlığı'nı FETÖ'ye biz teslim ettik. Daha düne kadar bakanlık FETÖ terör örgütünün elindeydi. Ne istedilerse verdiniz. Milli eğitimi terör örgütüne teslim eden hükümete ne diyeceksiniz? Paralel eğitim sistemi kurdular. Biz bunu dile getirince rahatsız oluyorlar. Eğitimi terör örgütüne teslim ettiler. Sorun hala tam çözülmüş değil.Eğitim bir siyasal partiye militan yetiştirme yeri değildir. Öyle olursa kaybeden Türkiye olur. Aynı gemideyiz. Hepimiz kaybederiz."

Etiketler :