Kılıçdaroğlu: Bu acı tablo içimize taş gibi oturuyor

Kılıçdaroğlu: Bu acı tablo içimize taş gibi oturuyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, IŞİD tarafından yakılarak katledilen iki Türk askerinin ölüm emrini veren kişi hakkında; "Önce tutuklanıyor sonra serbest bırakılıyor ve kuşçu dükkanı açıyor. Kim bunu serbest bıraktı? Hangi irade serbest bıraktı? Böyle bir acı tablo içimize taş gibi oturuyor" dedi.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın ortaya çıkarttığı, IŞİD tarafından yakılarak öldürülen 2 Türk askerinin yakma emrini veren teröristin, Gaziantep'te kuşçuluk yaptığı haberlerine değinen CHP lideri, "Böyle bir acı tablo içimize taş gibi oturuyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Denizli'deydim akşam cep telefonundan bir video gösterdiler. İki askerimizin diri diri yakıldığının videosunu. Bu montaj mıdır diye araştırırken gerçek olduğu çıktı ortaya. Talimatı veren kişi tutuklandı hapse atıldı. İyi ki bu ülkede dürüst gazeteciler var.

Bir gazeteci arkadaşımız makale yazdı. 2 askerin yanmasıyla ilgili talimatı veren kişi Gaziantep'te kuşçuluk yapıyor diye. Önce tutuklanıyor sonra serbest bırakılıyor ve kuşçu dükkanı açıyor. Kim bunu serbest bıraktı?

Hangi irade serbest bıraktı? Hangi siyasi irade buna müdahale etti? Nasıl oluyor da gazeteci yazınca yeniden hapse atılıyor? Kimler serbest bıraktı? Böyle bir acı tablo içimize taş gibi oturuyor. Bunun sorgulanması lazım" ifadelerine yer verdi.