Kıbrıs Gazileri unutulmadı

Kıbrıs Gazileri unutulmadı
CHP'li Yunusemre Belediyesi, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50'inci yılında, Yunusemre'de ikamet eden Kıbrıs gazileri için kahvaltı düzenledi.

Yunusemre Belediyesi, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı anısına Kıbrıs gazilerini Yunus Park’ta düzenlenen özel bir kahvaltı ile ağırladı. Etkinliğe Belediye Başkanı Semih Balaban, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Mesut Doğan, belediye meclis üyeleri ve belediye yetkilileri ile Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinden 150’ye yakın Kıbrıs gazisi katıldı.

867e5901-ba52-4431-8ef2-6890877a3a3e-w.jpg

ERBAKAN VE ECEVİT'İ ANDILAR

Başkan Balaban, konuşmasında, Kıbrıs gazileri ve diğer gazilerle şehitlerin haklarını ödeyemeyeceklerini vurguladı. Kıbrıs Barış Harekatı döneminde ortaokul öğrencisi olduğunu hatırlatan Balaban, o zor günleri ve onurlu anları unutamadığını belirtti. Kıbrıs’ı güvenli bir ülke haline getiren gazilere ve şehitlere minnettar olduklarını söyleyerek, Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan’ı saygıyla andı. Balaban, gazilerin ve şehit ailelerinin toplumun en onurlu insanları olduğunu belirterek, Yunusemre Belediyesi olarak her zaman onların yanında olacaklarını ifade etti.

Kahvaltının ardından gaziler ve aileleri, Yunus Park’taki Osmanlı Müzesi’ni ziyaret etti.

Kaynak:ANKA