Sıcaklıkların Yükselme Zamanı Belli Oldu: Meteoroloji Uzmanı Tarih Verdi!

Sıcaklıkların Yükselme Zamanı Belli Oldu: Meteoroloji Uzmanı Tarih Verdi!
Mayıs ayının ortalarına gelmemize rağmen, havalar hala kıştan kalma soğuklukta seyrediyor. Bu mevsimsel geçiş döneminde, baharın sıcak etkilerinin artması beklenirken, ülke genelinde yağışlar devam ediyor. Önümüzdeki günler için hava durumu nasıl olacak? Bu konuda Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den havaların ne zaman ısınacağına dair açıklama geldi.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Bu hafta Türkiye'de toz yok ve hava temiz, ancak büyük şehirlerde ulaşımdan kaynaklanan kirlilik dışında. Yağış miktarı az olacak bir haftaya giriyoruz. Ancak, bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte yağış şiddetinde artış olabilir. Bu duruma dikkat etmemiz gerekecek." dedi.

"SİNOP, KASTAMONU, ELAZIĞ ÇEVRESİNDE YAĞMUR VAR"

Bahar mevsimi sona yaklaşıyor ancak sıcaklık mevsim normallerinin altında seyrediyor. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Osmaniye, Kahramanmaraş, Erzurum, Elazığ, Sinop, Kastamonu civarlarında da kuvvetli yağmur var" şeklinde açıklama yaptı.

"İSTANBUL DAHİL TÜM YURTTA SICAKLIK YÜKSELECEK"

Şen'in verdiği bilgilere göre, bugün İstanbul'da 17, Ankara'da 15, Antalya'da 26 ve İzmir'de 24 derece sıcaklık bekleniyor. Nisan ayından daha soğuk bir Mayıs ayı geçiriyoruz, bu durum mevsimler arasında bir kayma işaretidir. Şen, "Bundan sonra Akdeniz iklim tipini unutun. Yarı kurak bir iklim bizi bekliyor. Yazları aşırı sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve yağışlı iki mevsim" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Bugün Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz ve Doğu Karadeniz bölgelerinde yağmur var. Yağışlar Hatay, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Şırnak, Erzurum çevrelerinde yer yer kuvvetli olabilir. Sıcaklıklar önümüzdeki 2-3 gün boyunca ortalamanın altında seyredecek.

Şen, ancak hafta sonuna doğru sıcaklıkların artması bekleniyor ve ısınma ile birlikte sıcaklıkların ortalamanın üzerine çıkacağını ifade etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden ardı ardına yağış uyarıları geliyor. Trakya, İzmir, Muğla ve Antalya dışında yurdun tamamı için sağanak uyarısı yapıldı. Peki, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıkları nasıl olacak? Prof. Dr. Orhan Şen, "Sıcaklıklar düşük, ortalamanın altında. Hafta ortasından itibaren Ege ve Akdeniz'de sıcaklıklar ortalamanın üzerine çıkacak" şeklinde konuştu.

"HAFTASONU SICAKLIKLAR ARTACAK"

Prof. Dr. Orhan Şen'e göre, sıcaklıkların hafta sonunda yükselmesi bekleniyor. Şen, "Sıcaklıklar cumartesi ve pazar günü İstanbul'da 26-27 dereceye kadar çıkacak" şeklinde açıklama yaptı.