Kediciklerden Mahkemede Adnan Oktar’a İltifat Yarışı

Kediciklerden Mahkemede Adnan Oktar’a İltifat Yarışı
Adnan Oktar'ın duruşmasında kadın sanıklar Oktar'a iltifatlar yağdırdı. Oktar iltifatlara karşılık olarak duruşma esnasında ayağa kalkarak kıyafetlerini sergiledi.

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü davasında Oktar ve kadın sanıklar arasında dikkat çekici diyaloglar yaşandı. Kadın sanıklar, Oktar'a "Baştan sona erkek maşallah. Özledik seni, değerin çok arttı. Aşkım saçların çok güzel olmuş. Çok fitsin. Seni çok seviyoruz." gibi iltifatlar yağdırdı. Bir kadın sanığın "Aşkım beyaz sana çok yakışmış" demesi üzerine Oktar, ayağa kalkarak kıyafetlerini ve ayakkabılarını gösterdi.

Cumhuriyet'ten Fahrettin Öztürk'ün haberine göre, Adnan Oktar silahlı suç örgütünün avukatlar ve sosyal medya grupları üzerinden örgüte yeni üye kazandırma faaliyetlerine ilişkin açılan "Güncel Yapılanma" davası, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti. Örgütün lideri tutuklu sanık Adnan Oktar ve diğer tutuklu sanıklar, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldılar. Tutuksuz sanıklardan bazıları ve sanıkların avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Mahkeme heyeti duruşma salonuna gelmeden önce, Adnan Oktar ve diğer tutuklu sanıklar arasında sohbetler ve şakalaşmalar yaşandı. Kadın sanıklar, SEGBİS'ten bağlanan Adnan Oktar’ın esprilerine kahkahalarla yanıt verip, Oktar'a sık sık iltifat ettiler.

MAHKEME SALONUNDA DEFİLE

Kadın sanıkların Oktar'a "Baştan sona erkek maşallah. Özledik seni, değerin çok arttı. Aşkım saçların çok güzel olmuş. Çok fitsin. Seni çok seviyoruz." gibi ifadeler kullanması dikkat çekti.

Duruşmada yaşanan enteresan bir diğer olay ise kadın sanığın "Aşkım beyaz sana çok yakışmış" demesi üzerine, Oktar'ın ayağa kalkarak kıyafetlerini ve ayakkabılarını göstermesi oldu.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Adnan Oktar, Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna’nın "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçundan 5 yıldan 12'şer yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi. Aynı iddianamede, Oktar, Daban ve Babuna'nın "örgütün veya amacının propagandasını yapma" suçundan da 10.5 yıldan 31.5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor. Ayrıca, diğer 17 sanığın "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "örgüte yardım" ve "örgütün veya amacının propagandasını yapma" gibi suçlardan çeşitli oranlarda hapisle cezalandırılması talep edildi.