Fatma Zehra Kınık Serbest Bırakılmıştı: Kazayla İlgili Flaş Gelişme!

Fatma Zehra Kınık Serbest Bırakılmıştı: Kazayla İlgili Flaş Gelişme!
İstanbul'un Beykoz ilçesinde meydana gelen ve 16 yaşındaki Batın Barlas Çeki'nin hayatını kaybetmesine neden olan ölümlü kaza sonrası serbest bırakılan Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatma Zehra Kınık'tan ölen çocuğun ailesi bugün avukatları aracılığıyla savcılığa Kınık'ın serbest bırakılmasıyla ilgili itiraz dilekçesi verdiler.

Olay, 9 Temmuz Salı günü saat 13.30 sıralarında Kavacık Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatma Zehra Kınık'ın kullandığı otomobil, kasksız olarak seyreden Yavuz Selim Öztürk'ün kullandığı motosiklete çarptı. Kazanın etkisiyle motosikletteki sürücü Yavuz Selim Öztürk ve arkasındaki yolcu Batın Barlas Çeki yaralandı. Kontrolden çıkan motosiklet, kaldırımdaki yayaların arasına daldı. Kazada ağır yaralanan 16 yaşındaki Batın Barlas Çeki, hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik kameralarını inceleyerek detaylı bir soruşturma başlattı.

Kaza sonrası gözaltına alınan ve Kızılay'ın eski başkanı Kerem Kınık'ın kızı olduğu belirtilen Fatma Zehra Kınık, polis merkezindeki işlemlerin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ADALET BAKANI "BİR HATA VARSA İTİRAZ YOLUYLA DÜZELTİLİR" DEDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Dosyayla ilgili benim bu konuda henüz bir bilgim yok. Ama şuna bakalım, eğer dosyanın içeriğinde bir hata varsa mutlaka bu itiraz yoluyla düzeltilir. Bu konuda dosyayla ilgili, yargının vereceği kararla ilgili bizim şu anda buradan bir yorum yapmamız doğru olmaz ama hatalı bir işlem varsa da bu itiraz yoluyla düzeltilebilecek bir durumdur." ifadelerini kullanmıştı.

batin1.webp

AİLE ADINA AVUKATLARI BEYKOZ SAVCILIĞI'NA GİDEREK İTAREZ DİLEKÇESİ VERDİLER

Batın Barlas Çeki'nin ailesini temsilen 2 avukat bugün öğle saatlerinde Beykoz Adliyesi'ne geldi. Avukatlar Fatma Zehra Kınık hakkında şikayetçi olduklarını belirten dilekçeyi savcılığa teslim ettiler. Öte yandan dilekçe de Fatma Zehra Kınık'ın serbest bırakılmasına itiraz ettiler.