Kayseri merkezli dev FETÖ operasyonu: 70 şüpheliden 54'ü tutuklandı
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı ve Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü'nün ortak çalışmaları kapsamında, FETÖ'nün güncel yapılanmasına yönelik 17 Şubat'ta geniş çaplı bir operasyon düzenlendi.
OPERASYONDA 676 PERSONEL GÖREV ALDI
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma çerçevesinde, yaklaşık 8 aylık teknik ve fiziki takibin ardından Kayseri, İstanbul, Adana ve Mersin'de belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonda 144 ekip, 676 personel ve özel harekat unsurları görev aldı.
Başkentte terör operasyonları: IŞİD ve FETÖ bağlantılı 10 kişi yakalandı
70 ŞÜPHELİ YAKALANDI 54’Ü TUTUKLANDI
Operasyonda yakalanan 70 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Mahkemece sorgulanan zanlılardan 54'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi, 16 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
FETÖ’den hükümlü iki firari Hatay’da yakalandı
BİRÇOK ŞÜPHELİ MALZEME ELE GEÇİRİLDİ
Operasyon kapsamında yapılan aramalarda gizli düzenek halinde ses kayıt cihazı ve kamera, 3 ruhsatsız tüfek, kurusıkı tabanca, 50 fişek ile çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.
(AA)