Kayıp Rojin Kabaiş’ten 8 gündür haber alınamıyor

Kayıp Rojin Kabaiş’ten 8 gündür haber alınamıyor
Van'da kaybolan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’ten 8 gündür haber alınmadı. Rojin'i arama çalışmalarının Van Gölü’nde yoğunlaştığı belirtilirken 38 kişinin ifadesi alındı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’in kayboluşunun 8’inci gününde başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Aramalar, Van Gölü çevresinde yoğunlaştırılırken 60 kişilik ekip, gölün derin olmayan bölgelerinde demir çubuklarla arama yapıyor.

TELEFON KRİMİNAL İNCELEMEDE

Rojin’i arama çalışmaları sürdürülürken polis ekipleri tarafından incelemeye alınan Rojin'e ait telefonun da yüksek düzeyde şifre oluşturulduğu için jandarma ekipleri tarafından kriminal inceleme için gönderildiği ifade edildi.

van-golu.jpg

38 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI

Rojin Kabaiş'in kaldığı Seyyid Fehim Arvasi Yurdu’nda kalan arkadaşları ile Diyarbakır'daki 38 akraba ve komşusunun hem yazılı, hem de sözlü olarak ifadesinin aldığı iletildi.

Polis ve jandarma ekipleri tarafından Bardakçı Mahallesi'e giriş ve çıkış yapan 100'den fazla aracın da incelendiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi olan Rojin Kabaiş, üniversiteye yeni kayıt yaptırdıktan sonra Diyarbakır’dan Van’a geldi. 27 Eylül 2024 tarihinde kaldığı yurtta yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline inmek üzere yurttan ayrılan Kabaiş’ten bir daha haber alınamadı.

Kaynak:halktv.com.tr