'Katar'ın hediye ettiği uçak, Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı destek rakamının aynısı'

Karar gazetesi ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı esnafa destek paketinin bütçesinin Katar'dan kendisine 'hediye' edilen uçağın fiyatı ile neredeyse aynı olduğunu söyledi.

İbrahim Kahveci, Türkiye'de ekonomide yaşanan sıkıntıların iktidar tarafından göz ardı edilmesinin birçok sebebi olduğunu dile getirerek, "Göremediği kısım var, görmek istemediği kısım var. Görmek istemediği için de göremiyor. Burada bir tercih sebebi de var" dedi. 

Kahveci şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir esnafın geçinemediğini, evine ekmek götüremediğini söylemesine 'abartıyorsun' demişti. Abartıyorsun demek aslında sorunların bu kadar yüksek olmadığını düşünüyor. 

Esnaf paketi Katar uçağı ile eşit

Katar'dan Türkiye'ye bir uçak geldi. 450 milyon dolarlık-cık bir uçak geldi. Bu uçak, dün sayın Cumhurbaşkanının 1 milyon 385 bin esnafa pandemide açıkladığı rakamın neredeyse aynısı. Birisi 450 milyon dolar, kura vurduğunuz zaman aşağı yukarı 4.5 milyar. 

1 milyon 385 bin esnafa pandemide, 2021 yılında bir seferlik yapılan yardım, sayın Cumhurbaşkanına hediye edildi mi satıldı mı bilmiyoruz uçak fiyatına eşit neredeyse. Bir kişiye bir uçak, 1 milyon 385 bin kişiye de bir uçak parası. Böyle kıyaslamak lazım. 

 

Etiketler :