Kaş Adliyesi'ndeki 'Makam Tuvaleti' Kavgasında Şimdi De Kilit Krizi

Kaş Adliyesi'ndeki 'Makam Tuvaleti' Kavgasında Şimdi De Kilit Krizi
Kaş Adliyesi'nde yaşanan ilginç olayda Başsavcı, Avukatı Polis Zoru İle Tuvaletten Çıkarmış, konuyu Halktv.com.tr gündeme getirmişti. Olay tuvaletin kilidinin değiştirilmesiyle farklı bir boyuta taşındı.

Kaş Adliyesi’nde yaşanan ilginç makam tuvaleti krizi yeni bir boyutuyla sürüyor. Başsavcı Gökhan Feyzoğlu ile Av. Hakan Tüzen arasında, ‘tuvalet’ tartışması çıkmış, Av. Tüzen, tuvalete doğru yürürken, başsavcı “Burası personel tuvaleti” diyerek tuvaleti kullanmamasını istemişti.

kas-adliyesi.jpg

Bu durum, Av. Tüzen ile Feyzoğlu arasında tartışmaya neden olmuştu. Başsavcının koruma polisi Av. Tüzen’i tuvaletten çıkartmış, olaya ilişkin tutanak tutulmuştu.

Avukatların yıllardır kullandığı tuvaletin kilidi değiştirildi. Dün Kaş Adliyesi'ne gelen avukatlar, ellerindeki anahtarla tuvaleti açamadı. Kapı kilidinin değiştirilmesi nedeniyle tuvaleti kullanamayan avukatlar, olayı Antalya Barosu aracılığıyla TBB'ye taşıdı.

kas-adliyesi2.jpg

Hafta sonu tatilinin ardından 20 Mayıs'ta Kaş Adliyesi'ne gelen avukatlar, ellerindeki anahtarla tuvaleti açamadı. Kapı kilidinin değiştirilmesi nedeniyle tuvaleti kullanamayan avukatlar, olayı Antalya Barosu aracılığıyla TBB'ye taşıdı. TBB yönetimi ise tuvalet sorununun çözümü için Adalet Bakanlığı nezdinde görüşmeler başlattı.

kas-adliyesi23.jpg

Antalya Barosu Başkanı Hüseyin Geçilmez, olayın basit bir tuvalet meselesi olmadığını belirterek, “Başsavcının avukatlarla arasındaki ego mücadelesidir. Bizi adliyenin dışında görmek istemesinin bir sonucudur. Bu tuvaleti yıllardır avukatlar ve adliye personeli birlikte kullanmaktadır. Ancak bu olayla birlikte başsavcı sanki tuvalet sadece personele aitmiş gibi bir algı yaratmaktadır. Güvenlik kamerası görüntülerinde de avukat arkadaşımızın zorla dışarı çıkartıldığı açıkça görülmektedir" dedi.

Kaynak:DHA