Karısına gerçeği söyleyemedi. Arkadaşıyla kurguladığı senaryo "yok artık" dedirtti

Bursa’da 35 yaşındaki Coşkun K., internetten oynadığı kumarda kaybettiği parayı eşine söyleyemeyince farklı bir yola başvurdu. Yakın arkadaşı 36 yaşındaki İsmail Melih A. ile hırsızlık senaryosu kurgulayan Coşkun K., arkadaşıyla birlikte gözaltına alındı.

Bursa’nın Osmangazi ilçesi Alaşar Mahallesi'nde meydana gelen olayda, tekstil işi yapan Coşkun K., eşine, "İş görüşmesi için İstanbul'a gidiyorum" diyerek evde biriktirdikleri 58 bin avroyu aldı ve Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne gitti. Burada bulunan alışveriş merkezinin kapısında telefonla konuşan Coşkun K.'nin içinde 58 bin avro bulunan çantası, yanına yaklaşan motosiklet sürücüsü tarafından kapkaçla çalındı.

Coşkun K., peşinden koştuğu kask takan motosikletli yi yakalayamadı. Yaşanan olay çevrede bulunan güvenlik kameralarına yansırken olayın ardından polis merkezine giden Coşkun K. suç duyusunda bulundu.

sanal-kumardan-kaybettigi-parayi-esine-376843-104375.jpg

SENARYO KURGULAMIŞ

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, güvenlik kameralarını incelerken para dolu çanta ile kaçan ve plakası olmayan motosikletin sürücüsünün, olay yerinden uzaklaştıktan bir süre sonra kıyafetini değiştirdiğini belirledi. Kısa sürede kimliği belirlenen şüpheli İsmail Melih A., Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanınca şikayetçi olan Coşkun K. ile yakın arkadaş oldukları açığa çıktı. Polis merkezine tekrar çağrılan Coşkun K., burada verdiği ifadede, “Sanal oyunda para kaybettim. Eşimle maddi sıkıntılarımız var. Bende yakın arkadaşım İsmail Melih A.'ya terminale gittiğim sırada elimdeki çantayı çalmasını söyleyerek böyle bir senaryo kurguladım" ifadelerini kaydetti.

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan Coşkun K. ile İsmail Melih A., ‘Yankesicilik’ ve ‘Suç uydurma’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

sanal-kumardan-kaybettigi-parayi-esine-376852-104375.jpg

sanal-kumardan-kaybettigi-parayi-esine-376850-104375.jpg

sanal-kumardan-kaybettigi-parayi-esine-376845-104375.jpg

sanal-kumardan-kaybettigi-parayi-esine-376843-104375.jpg

Kaynak:DHA