Kargoyla Dolandırıcılık Skandalı! Çek ve Evrakları Ele Geçirmişler... İçlerinde Avukatlar Var

Kargoyla Dolandırıcılık Skandalı! Çek ve Evrakları Ele Geçirmişler... İçlerinde Avukatlar Var
Kargo aracılığıyla gönderilen çek ve kıymetli evrakları ele geçirerek, paravan şirketler üzerinden mağdur şirketlere icra takibi başlatan ve bu şekilde gelirleri aklayanlara karşı İstanbul merkezli 19 ilde gerçekleştirilen operasyonda 2'si avukat 102 kişiye yönelik düzenlenen operasyonda 48 şüpheli yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, kargo aracılığıyla çek ve kıymetli evrakları ele geçiren şüphelilerin eylemleri ortaya çıkarıldı. Müşteki beyanları doğrultusunda yapılan operasyonlarda, şüphelilerin paravan şirketler kurduğu ve bu şirketler aracılığıyla mağdur şirketlere icra takibi başlattığı tespit edildi.

50 EYLEM GERÇEKLEŞTİRMİŞLER

Aynı zamanda icra takiplerinden elde edilen gelirlerin üçüncü kişiler üzerinden aklama işlemlerine tabi tutulduğu belirlendi. Şüphelilerin İstanbul ve Türkiye genelinde toplamda 50 eylem gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

2'Sİ AVUKAT 102 ŞÜPHELİ

Polis ekipleri, soruşturma kapsamında 2'si avukat olmak üzere toplamda 102 şüpheliyi tespit etti. Şüphelilerin yakalanması ve gözaltına alınması için İstanbul merkezli olarak 19 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 48 kişi yakalandı.

Kaynak:DHA