Karamollaoğlu: 6'lı masanın amacı süratle bu sistemi değiştirmek

Karamollaoğlu: 6'lı masanın amacı süratle bu sistemi değiştirmek
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu İzmir'de yaptığı açıklamalarda 6'lı masanın amacının "süratle bu sistemi değiştirmek olduğunu" söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 6'lı masanın amacının seçime girerken belli konularda ittifak etmiş olmak olduğunu ifade ederek ayrıyeten "süratle bu sistemi değiştirmek olduğunu" belirtti. Karamollaoğlu, "Sistem değiştikten sonra her parti kendi politikalarına eksiksiz uygulama yoluna da gidecektir. Ancak seçim öncesinde de olsa bir koalisyon oluşturuyorsa, asgari müşterekte birleşmek mecburiyetindeyiz" ifadelerini kullandı.

'Ülkedeki birinci sorun adalet'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İzmir ziyaretinde ekonomi, dış ticaret, iç ticaret, dış politika, eğitim ve sağlık gibi birçok alanda problemlerin bulunduğunu belirterek özellikle adaletin önemini vurguladı ve sözlerine şöyle devam etti: "Şu an ülkemizdeki birinci sorun adalet. O çözülürse diğerleri peşinden gelir. Ekonomik problemlerde ipin ucu kaçtı, yolsuzluk durmadan ekonomi düzelmeyecek. Ülke meselelerini konuşalım. Seçime girerken belli konularda ittifak etmiş olalım. Süratle de bu sistemi değiştirelim. Sistem değiştikten sonra her parti kendi politikalarına eksiksiz uygulama yoluna da gidecektir. Ama bugünün şartlarında orta yolda buluşmak gerekmektedir. Her siyasi partinin dış politikada da eğitimde de her konuda politikaları vardır. Ancak seçim öncesinde de olsa bir koalisyon oluşturuyorsa asgari müşterekte birleşmek mecburiyetindeyiz."

'Tak başına karar veren başkanlık sistemine karşıyız'

Başkanlık sistemine karşı olduklarını vurgulayan Karamollaoğlu, "Kimseyi dinlemeyen, tek başına karar veren, Meclis'e karşı sorumlu olmayan bir başkanlık sistemine karşıyız. Ama Cumhurbaşkanlığı sistemi daha hızlı karar verebilmek için meseleleri daha farklı yürütebilmek için ama Meclis tarafından da denetlenebilmek üzere inşa edilirse faydalı olur. Amerika'da bunun sistemi var" dedi.

'Erdoğan'ı tümüyle takip eden kadro da terk etti'

"Sayın Cumhurbaşkanı ne istişare ediyor ne de kimseyi dinliyor" ifadelerini kullanan Saadet Partisi lideri, "Yola çıkarken, 4 arkadaşıyla yola çıktı. Ne Bülent Arınç ne Abdüllatif Şener hiçbiri yanında yok. Kendisini, tümüyle takip eden kadro da terk etti. Babacan ve Davutoğlu da boşuna yanından ayrılmadı. Yıllarca beraber çalıştılar. Ama bir noktaya geldi, 'Artık beraber yürüyemeyiz' dediler" diye konuştu.

'HDP altılı masanın bir parçası değil'

Karamollaoğlu açıklamalarına şöyle devam etti: "HDP gündemimize hiç gelmez. HDP meselesi değil, hiç konuşmuyoruz. Şu anda gündemimizde yok ama HDP diye parti var mı? Var. Yüzde 10'un üzerinde oyu var mı? Var. Seçimlerde bunun etkisi olacak mı? Mutlaka etkisi olacak. Partilerin onunla ilgili, onlarla bir irtibatı olabilir. Ama bu 6'lı masanın bu meseleyle ilgilendiği manasına, 6'lı masanın ortağı olduğu manasına hiç gelmez. Hiçbir zaman olmadı. Bunu özellikle gündeme getirmek istiyorlar

HDP'nin oylarının özellikle seçmeninin aklıselimle oy kullanması gerektiğine inanıyorum. Çünkü onlar bizim vatandaşımız, beraber oturuyoruz, beraber kalkıyoruz. HDP Milletvekili Meclis'te var mı? Var. Her ilde var mı? Birçok ilde var. Biz bunları yok sayamayız. HDP, 6'lı masanın bir parçası değil."

'Süratle bu sistemi değiştirelim'

Saadet lideri, "Seçime giderken aslında ben seçimlerden önce bir koalisyon görüşmesinin olamayacağını her zaman söylüyordum ama işler, şartlar değişti. Şimdiden bir yönetim ittifakı oluşturulmazsa yarın seçimlerden sonra bunu oluşturmak zaman alır veya mümkün olmaz. O halde biz bir araya gelelim, ülke meselelerini görüşelim, seçime belli konularda ittifak etmiş olarak gidelim, süratle bu sistemi değiştirelim" dedi.

Kaynak:DHA