İstanbul'a Yeni Soğuk Hava Dalgasının Tarihi Belli Oldu

İstanbul'da bir haftadır etkisi altına alan soğuklar yeni haftayla birlikte mola verdi. Sıcaklık 10 derece artacak, 17 derecelere çıkacak. Ardından yeni bir soğuk hava dalgası geliyor.

İstanbul'da yeni haftada sıcaklıklar artacak. Yurdun doğu kesimlerinde ise soğuk havanın etkili olması bekleniyor. NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan hava durumuna ilişkin son bilgileri aktardı. İşte İstanbul, Ankara ve diğer iller için beklenen hava durumu...

BUGÜN HAVA NASIL?

İSTANBUL °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

ANKARA °C, 8°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu

İZMİR °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde güney ve batı kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren il genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. yağışların gece saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEŞ ALDATMASIN

Ülke genelinde güneşli hava görülecek ama bu güneş yanıltmasın hava ısınmıyor. Aldatıcı bir güneş olacak ve soğuk bir hava var, birçok yerde don oluşacak. İç Anadolu'dan Sivas'a kadar hava sıcaklıkları eksi dereceler düşecek. İstanbul'da sıfır derece, Edirne'de -3 dereceye inecek. Ege'deki sera üreticileri tedbirli olmalı.

Geçtiğimiz haftaya göre hava sıcaklıklarında 10 dereceye varan yükseliş görüleceğini belirten Çalışkan, "Artık rüzgar lodosa dönüyor. Lodos dönmesiyle birlikte sıcaklıklar yükselecek. Salı ve Çarşamba günü bu haftaya göre 10 derece yükselmiş olacak. Lodosla gelecek yağışlar yine olumsuzluk yaratabilir." dedi.

b26755a3-91f2-4c33-acc9-c730153b6157.jpg

YENİ SOĞUK DALGASI GELİYOR

Sıcaklıkların 23 Ocak'a kadar mevsim normallerinin biraz üstünde beklendiğini belirten Çalışkan, "Ayın 23'üne doğru yeniden bir soğuk hava dalgasının gelmesini bekliyoruz. Bu soğuk hava dalgası geldiği takdirde özellikle Karadeniz bölgesinde yoğun kar yağışı bekliyoruz. Bu sene genellikle lodos ve kariyer arasında hava sıcaklıkları düşüyor ve çıkıyor. Bu haftayı ortalama hava sıcaklığının üstünde geçireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler :