Karadeniz'de Türk gemisi vuruldu

Karadeniz'de Türk gemisi vuruldu
Bir Türk insanına ait Yasa Jüpiter isimli gemi vuruldu, can kaybı olmadı

Odessa'dan kalkarak Romanya'ya giden bir Türk gemisine bomba isabet etti. Yasa Jüpiter isimli gemi isabet aldı, can kaybı olmadı.

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "AAKKM'ye gelen Odessa açıklarında MARSHALL ADALARI bayraklı Türk sahipli YASA JUPITER gemisine bomba isabet ettiği bilgisi üzerine, yapılan görüşmede geminin yardım talebi olmadığı, Romanya kara sularına intikal halinde olduğu, can kaybı olmadığı ve güvende olduğu öğrenilmiştir."

Bomba isabet eden YASA Jüpiter adlı geminin, Yalçın Sabancı’nın başkanı olduğu YASA Denizciliğe ait kuru yük gemisi olduğu öğrenildi. Grubun filosunda yer alan YASA Jüpiter isimli geminin 2019’da şirket bünyesine girdiği belirtildi.

Yasa Gemi İşletmeciliği de olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Yasa Gemi İşletmeciliği Şirketi'nin yöneticiliğinde olan, Marshall Islands bayraklı Yasa Jupiter gemisi, Odessa/Ukrayna Limanı'nda yük tahliyesi akabinde 5 nolu ambar kapağı üzerinden isabet almıştır. Gemide herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmamış olup hafif bir maddi hasar gerçekleşmiştir. Gemi hasar tespiti ve sair işlemler için en yakın güvenli bölgeye kendi imkanlarıyla seyretmektedir" bilgileri yer aldı.