Kaftancıoğlu: Hiçbir şey yapamayacaklar, oylara sahip çıkacağız

CHP İstanbul İl Başkanlığı sandık savunma hareketi çalışmalarını sürdürüyor. Hangi sandıkta kimler görev alacak tek tek tespit ediliyor. Amaç 31 Mart'taki seçim başarısını İstanbul'da tekrar etmek. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu "Hiçbir şey yapamayacaklar, oylara sahip çıkacağız" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın "Sandık Savunma Hareketi" önümüzdeki seçimlerde sandığı korumaya hazırlanıyor. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "İnsanlarda bir kaygı var, korku var. Bu kaygıyı yok etmenin yolu üzerimize düşen görevi yapmak" dedi.

CHP her sandığa sahip çıkmak için avukat görevlendiriyor. Seçmenin sandıktaki iradesinin oy pusulasına ve seçim sonucuna yansıması amaçlanıyor. Bu nedenle kolları sıvadılar. Avukatları arayıp gelecek seçimde sandıklarda görev alıp almak istemediklerini soruyorlar.

Şimdiden kimler, nerede görev alacak, güvenlik nasıl sağlanacak tek tek çalışıyorlar. Bu adımları ilk değil.
Kaftancıoğlu, "İstanbul'daki sandık görevlileri çalışmalarını yaptık. 400 seçmenden oluşan öbekleri oluşturduk, mahalle birimleri oluşturduk. Bu işin 4. ya da 5. ayağında avukatlar var" dedi.

Kaftancıoğlu'nun yanı sıra Bilişimden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Dursun Poyraz da çalışmalar hakkında bilgi verdi. Poyraz, "Seçim öncesinde sandık güvenliğini sağlayacak, bilişimde görev yapacak sorumluları, okul bilişim sorumlularımızı ve bunlara ilişkin yazılımları da tedarik ediyoruz" dedi.

Kaftancıoğlu: hiçbir şey yapamayacaklar

Halk TV muhabiri Gül Gündüz, Kaftancıoğlu'na "Bugün seçim olsa hazır mısınız?" diye sordu. Kaftancıoğlu, "Bir şeye 'hazır' dediğiniz anda eksik bırakmışsınızdır, eksik varmışcasına çalışıyorlar. Biz bugünden 'hazırız' demeyeceğiz ama seçim olduğu gün her şeye hazırlanmış olacağız" dedi.

Kaftancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herkesin gelerek oy kullanmalarını sağlamak, ne kadar fark olursa arada sandıklarda bir şey yapma ihtimalleri o kadar düşük. Hiçbir şey yapamayacaklar, her zaman olduğu gibi oylara sahip çıkacağız"

Gül Gündüz/Halk TV