Kadına şiddet bitmiyor

Kadına şiddet bitmiyor
Kilis'te, Suriye uyruklu Dibo Halil Muhammed, ayrılmak istediği için tartıştığı eşi Nihet Şemiye adlı kadını sokakta tabancayla vurarak ağır yaraladı.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, kadın cinayetlerine ilişkin 2021 ve 2022 yılı verilerini karşılaştırmalı olarak açıklamıştı. Federasyonun verilerine göre 2008- 2022 yılları arasında 4 bin 86 kadın öldürülmüştü. 2023 yılında hız kesmeden devam eden kadın cinayetlerine ve kadına şiddet olaylarına her gün yenisi ekleniyor, bugünkü adres Kilis oldu.

Kilis'te eşinden ayrılmak isteyen Nihet Şemiye'ye, eşi Dibo Halil Muhammed tarafından ateş açıldı. Olay, öğle saatlerinde, Şehit Sakıp Mahallesi'nde meydana geldi. Suriyeli Dibo Halil Muhammed ile kendisinden ayrılmak isteyen eşi Nihet Şemiye arasında, boşanma nedeniyle tartışma çıktı. Muhammed, yanındaki tabancayla apartman girişinde duran eşine ateş açtı. Ağır yaralanan kadın, ihbarla gelen sağlık görevlilerince ambulansla hastaneye kaldırıldı. Dibo Halil Muhammed ise polis ekiplerince gözaltına alındı.

Kaynak:DHA