Kabus ilk karla geri döndü: Halk TV muhabiri olay yerinden son durumu aktardı

Yoğun kar yağışının ardından Isparta'da yine elektrikler kesildi. Halk TV muhabiri Dilan Alp bölgedeki son durumu anlattı. Alp, birkaç hanenin kendi imkanlarıyla elektrik tellerini tamir ettirdiğini ifade ederek, "Köyün pek çok noktasında elektrik yok" dedi.

Isparta'da kar yağışının ardından yine elektrik kesintisi yaşanıyor. Halk TV muhabiri Dilan Alp, bölgedeki son durumu canlı yayında aktardı.

Burdur sınırına yakın Yakaören köyünde bulunan Dilan Alp, "Neredeyse yarısından fazla hanede elektrik yok. Köyün girişinde bir 10-15 hanede elektrik var. Bu haneler kendi imkanlarıyla yaptıklarını söylüyorlar. Bunun dışında köyün pek çok noktasında elektrik yok. Çarşambayı Perşembeye bağlayan gece yeniden bastırdı Isparta'da bu sebeple de elektrik telleri koptu. Bu sebepten dolayı elektrik verilemiyor Isparta'nın çok sayıda yerine. Merkezde de pek çok noktada elektrik olmadığını gördük. Hatta kapalı olan eczaneler ve dükkanlar vardı. " bilgisini aktardı.

Yakaören'de yaşayan besici Ali Akyürekli ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

"4-5 gündür elektriğimiz yok. Mağduruz, hastamız da var. İneklerimizi sağamıyoruz. Yorgan altına girerek ısınmaya çalışıyoruz. Yatalak hastamız var. Kaloriferler çalışmadığı için mağduruz.

Muhtarımıza söylüyoruz, 'Bugün geliyor, akşam geliyor, sabah geliyor' diyor. Geçen seferde de aynı olayı yaşamıştık. Köy olarak mağduruz. Hayvanları sağamıyoruz. Hayvanlar da mağdur. "

Köyün sakinlerinden Semra Örtücü ise şunları söyledi:

"Dün kesildi sabah karşı elektrik. Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün'ü aradım. Ondan yardım istedim. Hastam olduğunu söyledim. 'Yardımcı oluruz' dedi. Birkaç saat geçti. Baktık hiçbir şey yok. Elektrik işlerini yapan bir arkadaşımızı aradık. Önceki kesintide de kendi imkanlarımızla yaptırmıştık, dün de kendi imkanlarımızla 7-8 hane yaptırdık. Ne muhtardan ne belediye başkanından bir tepki gördük. Hiç kimseden yardım alamıyoruz."