İzmir'de Elektrik Çarpması Sonrası Ölen Vatandaşın Paylaşımı Gündeme Oturdu!

İzmir’de dün akşam 18.00’de başlayan gök gürültülü sağanak, kent merkezinde su baskınlarına yol açtı. İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz, birikintiye basarken elektrik akımına kapıldı. Çevredeki esnaf, daha önce de aynı noktada elektrik kaçağı olduğunu belirtti. Yetkililer, bölgedeki elektrik kaçaklarını araştırıyor...

Dün saat 18.00’de İzmir’de gök gürültülü sağanak başladı. Yağış nedeniyle cadde ve sokaklar suyla doldu. Araç sürücüleri ve yayalar zor anlar yaşadı. İnanç Öktemay, sokaktaki suya bastığı anda elektrik akımına kapıldı.

KURTARMAK İSTERKEN CAN VERDİ

İnanç Öktemay’ı kurtarmaya çalışan Özge Ceren Deniz de akıma kapıldı. İki genç, hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan gençler kurtarılamadı. İki kişinin cansız bedeni İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

ESNAF: SORUN ÇÖZÜLMEMİŞ

Restoran işletmecisi Ahmet Güner, "Daha önce de aynı yerde elektrik kaçağı gördüm. Müdahale edildi ama sorun çözülmemiş" dedi. Elektrik dağıtım şirketi ise olayla ilgili açıklama yaptı. "Mazgalların sorumluluğu bizde değil" ifadelerini kullandı.

gsxdkwcxyaakx0y.jpeg

İNCELEME SÜRÜYOR

İki kişi, birbirini tanımadan aynı olayda can verdi. Özge Ceren Deniz, tıp fakültesi öğrencisiydi. İnanç Öktemay, Özge’yi kurtarmak isterken hayatını kaybetti. Elektrik şirketi yetkilileri, olay yerinde inceleme başlattı.

GÖRGÜ TANIĞI: İLK MÜDAHALEYİ BEN YAPTIM

Nurullah Özel, "Ayağına bahçe hortumu dolayarak Özge’yi sudan çıkardım" dedi. "İnanç’ı da aynı şekilde çıkardık ama kızın bedeni soğuktu" diye ekledi. Özel, daha önce de aynı noktada elektrik kaçağı yaşandığını belirtti.

ŞİRKET AÇIKLAMASI: SORUMLULUK BİZDE DEĞİL

Elektrik dağıtım şirketi, "Bölgedeki mazgalların sorumluluğu bizde değil" dedi. "Olayın aydınlatılmasına destek veriyoruz" ifadesini kullandı. Şirket, son 6 aydır herhangi bir şikayet kaydı olmadığını belirtti. İki gencin ailesine başsağlığı diledi.

AKIMA KAPILAN 2 KİŞİ, BİRBİRİNİ TANIMIYORMUŞ

İki kişi, birbirini tanımadan aynı olayda can verdi. Özge Ceren Deniz, tıp fakültesi öğrencisiydi. İnanç Öktemay, Özge’yi kurtarmak isterken hayatını kaybetti. Elektrik şirketi yetkilileri, olay yerinde inceleme başlattı.

CENAZELER TOPRAĞA VERİLECEK

Özge Ceren Deniz’in cenazesi memleketi Osmaniye’ye götürülecek. İnanç Öktemay’ın cenazesi bugün ikindi namazında İzmir’de toprağa verilecek. Elektrik kaçağı nedeniyle ölen gençler, çevrede büyük üzüntü yarattı. Savcılık, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

İzmir’de sağanak yağışın ardından yaşanan trajedi, kentte büyük üzüntüye neden oldu.

İki genç, elektrik kaçağı nedeniyle hayatını kaybetti. Yetkililer, bölgedeki incelemelerini sürdürüyor.

izmir-deki-aci-olayda-yapilan-1720868331-xg1lfz.webp

KONAK BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Konak Belediye Başkanı Mutlu'dan iki kişinin elektrik akımına kapılarak ölümüyle ilgili
"Buna kaza demeyeceğim, bu cinayetin niçin olduğunu ortaya çıkarmaya çalışıyor insanlar, teknik adamlar. Biz de onu bekliyoruz. Sorumlularının peşine düşeceğiz" açıklamasında bulundu.

Bir soru üzerine Mutlu, bölgedeki elektrik hattının standartlara çok uymayan bir derinlikte yapıldığını iddia ederek, "80 santim derinlikte olması gereken kablolar, gördüğümüz kadarıyla 30 santimde ve üzerinde de yeterince bir izolasyon yok gibi görünüyor. Ama tabii ki konunun uzmanları raporlarını hazırlayıp sunduğunda, gerçekten bu ihmali kimin yaptığını, nasıl yaptığını ortaya çıkaracaklar." dedi.

BİLİRKİŞİ RAPORUNA GÖRE GÖZALTILAR OLABİLİR

İzmir'deki sağanak sırasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili Alsancak Cumhuriyet Savcılığı inceleme başlatıldı. Savcılık tarafından görevlendirilen bilirkişi heyeti de çalışmalara başladı. Mazgallar açılacak ve elektrik kaçağının nedeniyle ilgili geniş çaplı araştırma yapılacak.

Bilirkişi heyetinin hazırlayacağı rapor sonrası çıkacak ihmallere göre de önümüzdeki günlerde İzmir Emniyeti tarafından gözaltılar olabileceği öğrenildi.